Rekabet Kurumu'dan ikinci el araç satışları yapan sitelere soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan, Rekabet Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasıyla ikinci el araç satışları gerçekleştiren sitelere soruşturma başlatıldı.

Rekabet Kurumu'dan ikinci el araç satışları yapan sitelere soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş.’nin çeşitli uygulamalar ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasıyla yürütülen araştırma sonucu soruşturma başlatıldı.

Rekabet Kurumu'dan ikinci el araç satışları yapan sitelere soruşturma - Resim : 1

Yapılan araştırmalar sonucu toplanan bilgi ve belgelere dayanarak gerçekleştirilen son toplantıda bulguları yeterli bularak soruşturma başlatma kararı alındı. Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/528-M sayı ile karar verildiği açıklandı.

Etiketler