Memurların ilk emeklilikte maaşı neden düşük olur?

Memurların emekliliğe adım atmasıyla birlikte birçok soru internet ortamında aratılmaya başlandı. Özellikle memurların ilk emeklilik döneminde beklentilerin altında maaş alması birçok kişi de soru işareti oluşturdu

Memurların ilk emeklilikte maaşı neden düşük olur?

Yeni emekli olan memurların SGK primlerinde yapılan ödeme miktarları bu alanda emekli maaşını belirleyen en önemli etkenler arasında yer alıyor.


Memurların emeklilik sürecinde dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Özellikle maaş bordrolarında yer alan SGK prim kesintilerinin kontrol edilmesi önemli başlıklar arasında yer almaktadır. Bu nedenle prim seviyelerin düşük olmasıyla emekli maaşların beklentilerin altında kalması muhtemeldir. Ayrıca maaş bordrosunda yer alan tutarların tamamından SGK priminin kesilmemesi de maaşı düşük gösteren etkenler arasında bulunuyor.

Kadın memurlar kaç yıllık hizmet ile emekli olabilir

Kadın memurların emekliliğine ilişkin birçok soru bulunuyor. Emeklilik için belirlenen en önemli tarihin 08 / 08 / 1999 olduğu bilinmektedir. Bu tarih aynı zamanda kadınların emeklilik sürecinin de nasıl gelişeceğini büyük oranda göstermektedir. Bu tarihten önce hizmete başlayan kadın memurların 20 yıl süreyle görev alması halinde emeklilik hakkına sahip olduğu bilinmektedir.

emekli

Bu sürenin ardından hizmete başlayan kadın memurların 5 sene daha fazla hizmet göstermesi gerekiyor. Toplamda 25 yıllık hizmet süresinin sonunda emekli olmaya hak kazanabilecek olan kadın memurlar için herhangi bir yeni gelişme ise söz konusu değildir.


Emekli maaş promosyonu için banka değişikliği nasıl yapılır?

Emekli maaş promosyonlarından faydalanmak isteyen emekliler banka değişikliğini birkaç adımla gerçekleştirebilmektedir. İlk olarak geçiş yapmak istediğiniz bankanın şubesine müracaat etmeniz gerekmektedir. Ardından banka tarafından sizlere teslim edilen sözleşmeyi imzalamanız ve bankaya teslim etmeniz gerekmektedir. Bankanın otomatik olarak gerçekleştirdiği maaş işlemleri sayesinde yeni promosyonları almaya hak kazanabilirsiniz.
3 Yıllığına yapılan sözleşmelerde herhangi bir sebepten ötürü farklı bir bankayla anlaşmanız söz konusu değildir. Sözleşme süresi tamamlana kadar aynı bankadan emekli maaşı almanız gerekmektedir. Böylece hem emekli promosyonu almaya hak kazanabilirsiniz hem de maaşınızı güvenli bir şekilde bankadan bir başka bankaya taşıyabilirsiniz.