Rekabet Kurulu’ndan ikinci el oto soruşturması

Rekabet Kurulu bugün kamuoyuna yaptığı açıklama ile ikinci el satış pazaryerlerine soruşturma başlattığını duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda Sahibinden şirketine açılan soruşturmanın boyutu daha büyüyor.

Rekabet Kurulu’ndan ikinci el oto soruşturması

Rekabet Kurulu bugün kamuoyuna yaptığı açıklama ile ikinci el satış pazaryerlerine soruşturma başlattığını duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda Sahibinden şirketine açılan soruşturmanın boyutu daha büyüyor. Başta Arabam.com olmak üzere birçok şirkete açılan soruşturmanın nedeni ise piyasayı olumsuz etkileyecek fiyat yönlendirmelerin yapılması olarak belirtildi.


Rekabet Kurulu, ikinci el piyasasıyla ilgili soruşturmalarını büyütüyor. Tüketicilerden gelen şikayetler üzerinde ilk olarak Sahibinden.com şirketi üzerinde soruşturma yapan Rekabet Kurulu şimdiyse birçok alternatif şirkete inceleme başlattığını duyurdu. Piyasayı olumsuz etkileyen şirketlerin son zamanlarda yaptığı faaliyetler inceleme altına alındı. İkinci el piyasasında meydana gelen fiyat değişimlerinin haksız rekabete yol açtığını belirten Rekabet Kurulu, soruşturmanın sürdüğünü belirtiyor.

Arabam.com

Arabam.com’a soruşturma açıldı

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.maddesinin ihlalinden dolayı soruşturma açılan oto satış şirketlerine ilişkin birçok rapor oluşturuldu. Son 3 aylık dönemde oluşturulan taleplerde ele alındığında haksız rekabet oluşturduğu tespit edilen ikinci el otomobil satış sitelerine hızlı bir şekilde soruşturma açıldı.


Araba fiyatlarının sağlıksız bir görünüme sahip olmasından dolayı dikkat çeken satış platformlarına açılan soruşturma sürüyor. Tüketiciyi korumaya yönelik olarak açılan soruşturmanın ilerleyen haftalarda tamamlanması bekleniyor. Kurum tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda fiyat politikalarına dikkat edileceği biliniyor. Aylardır süren otomobil fiyatlarındaki sağlıksız grafikler birçok tüketicinin şikayet ettiği noktalar arasında yer almaktadır.

Haksız fiyat artışlarıyla gündeme geldi

Haksız bir şekilde fiyat artışında bulunan şirketlere kanun gereği soruşturma açılmaktadır. Son zamanlarda dikkat çeken ikinci el otomobillerle ilgili soruşturma da Ağustos ayı itibariyle açıldı. Sektörde yer alan fiyatların düzenlenmesi açısından açılan soruşturmanın ortalama 2 – 3 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.


Haksız fiyat artışlarından dolayı çokça şikayet alan Arabam ve Sahibinden şirketleri pazardaki en yüksek payı oluşturuyor. Yanlış yönlendirmeleriyle fiyat politikasını olumsuz etkileyen şirketlere Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılmaktadır. Soruşturma sürecinde herhangi bir sıkıntılı durum görülmesi halinde şirketler hakkında suç duyurusunda bulunmaktadır. Haksız fiyat artışı ve tüketicilerin gezinmelerini olumsuz etkileyen ikinci el oto satış şirketlerine açılan soruşturmaların ilerleyen dönemde sonuçlanması bekleniyor.

Etiketler