Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fiyatları düşürün çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatiflerinin fiyatları düşürmesi için çağrıda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise dana eti üzerinden indirim yapılmasının talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fiyatları düşürün çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Tarım Kredi Kooperatiflerinin kar amaçlı faaliyet göstermediğinin altını çizerek, fiyatların düşürülmesi talimatını verdi. Son yapılan Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı yüzde 25'lik kuzu eti indiriminin dana eti içinde uygulanması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fiyatları düşürün çağrısı - Resim : 1

Fiyatları düşürün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatiflerine "Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" çağrısında bulundu. 

Bununla beraber enflasyona karşı tutumunun vatandaşı ezdirmeyeceğine yönelik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle kuzu etinde yapılan yüzde 25'lik indirimin daha eti içinde yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" ifadelerini kullandı.

Kuzu etine yüzde 25 indirim yapıldı

Et ve Süt Kurum'u kuzu etinde yüzde 25 indirim yaptı. ESK'dan yapılan açıklamada indirim sonrası gövde kuzu 129,75 liradan 98 liraya düşerken, kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya düştü. Kuzu gerdan ise 114,50 liradan 86 liraya düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dün gerçekleştirilen toplantıda, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sunum gerçekleştirdi. Bakan Kirişçi, tarımsal desteklemelerde ilgili yeni bir paketin çalışmalarına başlanarak çiftçilerin destek görmesini belirtti. Bununla beraber tarımsal sorunlara değinen Kirişçi; Güneydoğu bölgesinde yaşanan elektrik kesintilerinin mağduriyet tarattığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fiyatları düşürün çağrısı - Resim : 2

Gerekli önlemler alınmalı

Söz konusu konu ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez toplantıya katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşanan elektrik sorunlarının nedeninin araştırılmasını isteyerek, "Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın" dediği öğrenildi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler