Ukrayna üzerinden yapılan Rus petrolü sevkiyatı durduruldu

Rus petrol boru hattı işletmecisi olan Transneft, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya iletilen Rus petrolün sevkiyatını durduğunun açıklamasını yaptı.

Ukrayna üzerinden yapılan Rus petrolü sevkiyatı durduruldu

Rusya Merkezli petrol ve gaz boru hattı taşımacılığı yapan Transneft şirketi yazılı açıklamada bulunarak, Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatı gerçekleştirilen Drujba Boru hattının güney dolu için Ukrtransnafta  şirketine ön ödeme yapılması gerektiğini duyurdu.

Gerçekleştirilen sevkiyat hizmeti için Ukrtransnafta'ya yapılan son ön ödemelerin Transneft'e geri döndüğü bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, ödemelerin Avrupa Birliği'nin uyguladığı son yaptırımlar nedeniyle yapılmayacağını belirttiler.

Ukrayna üzerinden yapılan Rus petrolü sevkiyatı durduruldu - Resim : 1

4 Ağustos gününden itibaren durduruldu

Açıklamanın devamında, yapılması gereken ödemelerin gerçekleşmemesi nedeniyle Ukrtransnafta'nın Transneft'e sevkiyat hizmeti sağlamayı kestiğini ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna Üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatının da 4 Ağustos gününden itibaren durdurulduğu belirtildi.

Aynı zamanda Şirketin Drujba hattının diğer kollarında gerçekleşen sevkiyatının devam ettiğini, Belarus üzerinden Polonya ve Almanya petrol sevkiyatlarında hiçbir sorun olmadığının altı çizildi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler