PTT’den hemen alabilirsiniz: Kimliğiyle gelene 1410 TL veriliyor!

Devlet tarafından verilen destekler hep merak edilmektedir. PTT’den verilen destek herkesin dikkatini çekti.

PTT’den hemen alabilirsiniz: Kimliğiyle gelene 1410 TL veriliyor!

Dar gelirli ailelere verilen doğalgaz ve elektrik faturası desteğiyle ilgili detaylar belli oldu. Fatura desteğinden faydalanmak isteyen kişiler nereden ve nasıl başvuru yapacağını araştırmaktadır. Özellikle kış aylarına kısa bir süre kala fatura yardımları merak edilmeye başlandı. Doğalgaz ve elektrik faturası yardımından faydalanmak için PTT’ye gitmeniz gerekiyor. Bu kapsamda iki fatura için toplamda 1410 TL’ye kadar ödeme yapılmaktadır. Verilen destekten faydalanmak için PTT’ye geçerli olan kimlik belgesi ve elektrik faturasıyla gitmek yeterli olacaktır.

260 TL elektrik  faturası desteği

Elektrik faturası desteği araştırılan konular arasında yer almayı başardı. Vatandaşlar tarafından elektrik faturası yardımıyla ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Yapılan zamlar sonrası verilen destekler evdeki kişi sayısına göre farklılık gösteriyor. Bu kapsamda:

1-2 kişilik ailelere 130 TL,

3 kişilik ailelere 173 TL,

4 kişilik ailelere 216 TL,

5 ve daha fazla kişilik ailelere 260 TL verilmektedir.

PTT’den hemen alabilirsiniz: Kimliğiyle gelene 1410 TL veriliyor! - Resim : 1

1150 TL doğalgaz faturası desteği

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen doğalgaz faturası desteği bu yıl da verilecek. Doğalgaz faturası desteğine başvurular devam ediyor. Verilen destekte aranan en önemli şart hane içerisinde kişi başına düşen gelir miktarıdır. Kişi başına düşen gelir 1833 TL olarak belirlendi. Doğalgaz Tüketim Destek Programı’na e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Daha önce destekten faydalanamayan kiracılar bu yıl destekten faydalanabilecek. Destek 6 ay kış dönemini kapsayacak olup hane başına 450 TL ile 1150 TL arasında değişiklik gösterecektir.