Doğalgaz müjdesi verildi! %75’in üzerinde destek verilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından doğalgaz müjdesi verildi.

Doğalgaz müjdesi verildi! %75’in üzerinde destek verilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından müjde verildi. Doğalgaz ç ödemeleriyle ilgili yapılan açıklama kapsamında 2022 yılının ilk beş ayında evlerde %82, KOBİ’lerde kullanılan doğalgaza ise %75 oranında destek verildiği belirtildi.

Tüm dünya etkilendiği gibi Türkiye de hem koronavirüs salgınından hem de Ukrayna – Rusya savaşından etkilenmiştir. Tüm dünya enerji krizinden kendisini korumak adına artış gösteren maliyetlerin büyük oranını karşıladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından doğalgaz ödemeleriyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada konutlarda %82, KOBİ’lerde kullanılan doğalgaza ise %76 oranında destek verildiği açıklandı.

Enerjide artan maliyetleri karşılıyoruz!

Doğalgaz müjdesi verildi! %75’in üzerinde destek verilecek - Resim : 1

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada doğalgaz desteği ile ilgili bilgi verildi. Verilen destekle ilgili yapılan açıklamada:

"Ülkemizi ve insanımızı, pandemiyle birlikte tüm dünyada baş gösteren enerji darboğazının olumsuz etkilerinden korumak için, enerjide artan maliyetleri karşılıyoruz. 2022'nin ilk 5 ayında mesken doğalgazı yüzde 82, KOBİ'lerce kullanılan doğalgaz yüzde 76 oranında sübvanse edildi" denildi.