Politika faizi son 14 yılın zirvesine çıktı!

Gelen bir son dakika haberine göre politika faizi son 14 yılın zirvesine çıktığı açıklandı.

Politika faizi son 14 yılın zirvesine çıktı!

İngiltere Merkez Bankası yani BoE tarafından politika faizinin artırıldığı açıklandı. 50 baz puan fiyat artışına gidilmesiyle politika faizi %2,25 puan ile son 14 yılın en yüksek seviyesine çıktığı açıklandı. BoE Para Politikası Kurulu tarafından alınan karar metninde kurulun politika faizini 50 baz puan artırdığı ve üç üyenin de 75 baz puan fiyat artışı yapacağına dair oy kullanıldığı belirlendi.

İngiltere genelinde enflasyonun Ağustos ayında hazırlanan rapor kapsamında Ekim ayında %11 oranının hemen altında yer alacağının tahmin edildiği karar metninde önümüzdeki ayın enflasyon rakamlarının %10 seviyesi üzerinde olması ve daha sonra da düşüşe geçeceği tahmin edildi.

Yedinci kez artırıldı!

Politika faizi son 14 yılın zirvesine çıktı! - Resim : 1

İngiltere Merkez Bankası tarafından açıklanan kararlar kapsamında art arda 7 kez faiz artırımı yaptığı belirlendi. 2021yılının Aralık ayından bugüne dek ülkede son 40 yılın en yüksek seviyesindeki enflasyonun kontrol altına alınması amacıyla yine faiz artırımı yapıldığı belirlendi. İngiltere genelinde de enflasyonun Ağustos ayında yıllık bazda %9.9 seviyesine çıkarılmıştı.