Brent petrol fiyatı düşüyor! 22 Eylül Brent petrol fiyatı

Özellikle araç sahipleri tarafından akaryakıt fiyatları araştırılmaktadır. Akaryakıt fiyatlarını etkileyen en önemli unsur da brent petrol fiyatları olduğu için arama motorları üzerinde en çok araştırılan konulardan oldu. Peki, 22 Eylül brent petrol fiyatı ne kadar?

Brent petrol fiyatı düşüyor! 22 Eylül Brent petrol fiyatı

Brent petrol fiyatı her gün araştırılan konuların başında yer alıyor. Peki, bugün Brent petrol fiyatı ne kadar? İşte, 22 Eylül Brent petrol fiyatı

Brent petrol fiyatı dün 93,50 seviyesine kadar yükselmişti. Dün gün sonunu 89,83 dolar seviyesinde kapatan Brent petrol varil fiyatı bugün düne göre düşüş gösterdi. Dün 93,50 dolara yükselen brent petrol fiyatı bugün güne 90,47 dolar seviyesinde başladı. Ayrıca Batı Teksas Türü ham petrol varil fiyatı da 83,48 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatları neden böyle? 

Brent petrol fiyatları

Brent petrol fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmanın en büyük sebebi ise Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle artış gösteren jeopolitik risklerin küresel petrol arzıyla ilgili endişeleri artırmasına sebep oldu. Ayrıca Avrupa Birliği üyesi ülkeleri ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıkladı kısmı seferberlik ilanından sonra piyasa oldukça dalgalandı.

Vladimir Putin tarafından açıklanan kısmı seferberlik ilanı harici nükleer silah kullanacağını söylemesi ve yeni yaptırım paketi hazırlamaya başlaması tüm piyasayı yerle bir etti.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Rus petrolüne göre fiyat uygulaması yapması, her geçen gün artış gösteren Rus yetkili sayısının yaptırım listesine eklenmesi ve Rusya’dan elmas gibi ürünlerin yasaklanması gibi bazı tedbirlerin hep beraber görüşüleceğinin haberinin alınması da Brent petrol fiyatlarında bazı zaman düşüş, bazı zaman yükseliş olacağının habercisi.