Merkez Bankası politika faizini düşürdü!

Merkez Bankası tarafından açıklama yapıldı! Yapılan açıklama sonucu politika faizi düşürüldü!

Merkez Bankası politika faizini düşürdü!

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamayla politika faizinin düşürüldüğü duyuruldu. Banka tarafından Rus ekonomisiyle ilgili arz ve talep unsurlarıyla ilgili sorunların devam ettiği açıklandı. Rusya genelinde olan şirketlerde üretim ve lojistik noktasında sıkıntılar yaşadığını ifade etti ve iç talebinde toparlanmaya gittiğini bundan dolayı da çalışma yaptığını açıkladı.

Enflasyonun düşmeye devam ettiğinin söylendiği açıklamada:

“Rusya Merkez Bankası, politika faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 7,5’e düşürme kararı almıştır. Ticari faaliyetlerdeki gelişmeler Rusya Merkez Bankası tahminlerinden daha iyi durumdadır. Ancak, Rus ekonomisi için dış koşullardaki zorluklar sürmektedir. Hanelerin enflasyon beklentileri de yüksek durumdadır” denildi.

Politika faizi 50 baz puan düşecekti!

Politika faizi

Yapılan açıklamaları incelediğimizde piyasa beklentilerinin Rusya Merkez Bankası tarafından alınacak kararla politika faizini 50 baz puan düşüreceği yönündeydi. Fakat Batılı ülkeler tarafından yapılan yaptırımlar nedeniyle politika faiz oranını Şubat ayında %9.5’ten %20’ye çıkarmış ve o gün bugündür politika faizinde indirim yapıldı. 22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ise politika faizi %8’e düşürülmüştü.

Rusya Merkez Bankası politika faiz oranını yapılan beklentiler sonucunda %8’den, %7,5’a düşürdüğünü açıkladı.