Dolar krizi geliyor: Dolar, 20-25 TL olacak

Piyasalarda yaşanan bazı dalgalanmalar doları da olumsuz olarak etkilemektedir. Konuyla ilgili ünlü ekonomist yorum yaptı.

Dolar krizi geliyor: Dolar, 20-25 TL olacak

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir tarafından dolar ile ilgili şok niteliğinde açıklama yapıldı. Remzi Özdemir tarafından yapılan açıklama kapsamında dolar krizi iddiasında bulunuldu. Vatandaşlara kendi kendilerine tedbir almalarını tavsiye eden Remzi Özdemir’in sözleri gündeme damgasını vurdu.

Türkiye ekonomisinde son zamanlarda önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Son alınan karar kapsamında Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararından sonra harekete geçen dolar kuru ne yapılırsa yapılsın yükselişine devam etti. Bundan dolayı da yatırımcılar tarafından bundan sonraki süreç araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili ünlü ekonomist Remzi Özdemir açıklama yaptı.

Özdemir: En küçük tedbirimiz yok

Dolar krizi

Dolar kurunun giderek yükseliş göstermesi herkesi ve her şeyi olumsuz olarak etkilemektedir. Dünya genelinde de bir kriz yaşandığına değinen ekonomist Remzi Özdemir:

Dünya genelinde bir kriz yaşanıyor. Biz bu yangınla ilgili haftalar öncesinde bilgi verdik. Dolar kuru giderek yükseliyor. Bu global bir yangın ama sorunumuz açık. Merkez Bankaları hızlı bir şekilde rezerv kaybediyor. Bu da büyük paniğe neden oluyor. Bu yangın elbet bizim ormanımıza da gelecek. Bizim de en küçük bir tedbirimiz yok. O yangın geldiği zaman tüm ormanlar yanacak.

Dolar kurunu 20-25 TL arasında görebiliriz!

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir açıklamalarına:

Merkez Bankası geçen ay içinde piyasadan para çekmişti. Bu çektikleri para ile dış borcu ödeyecekler. Tabi bu durum da vatandaşı enflasyon ateşine sürüklüyor. Merkez Bankası geçen ay para basarak Kapalıçarşı’dan da dolar topladı. Şimdi toplanan o 8.9 milyar doları büyük bir olasılıkla nakit şeklinde ödeyecekler. Para direkt Merkez Bankası kasasından çıkacak. Türkiye hızlı bir şekilde kur krizine ilerliyor. Bu çarpışma gerçekleşirse şiddeti sert olacak. Bu yangın çıkarsa eğer dolar kurunu 20-25 TL arasında görebiliriz şeklinde devam etti.