Petrol fiyatları düşüyor mu? Brent petrol fiyatı ne kadar?

Brent Petrolün varil fiyatı haftanın son işlem gününde bir önceki kapanışına kıyasla yüzde 0,6 seviyesinde geriledi. Uluslararası piyasalarda Brent petrol varil fiyatı 96,02 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatları düşüyor mu? Brent petrol fiyatı ne kadar?

Geçtiğimiz gün Brent petrol varil fiyatı 97,42 dolara kadar yükselirken günü 96,59 dolar seviyesinde kapattı. Brent petrol fiyatı, haftanın son işlem gününde bir önceki kapanışına göre yüzde 0,6 seviyesinde gerileme gösterdi. Bununla beraber Batı Teksas türü (WTI) ham petrol varil fiyatı ise güne 96,02 dolar seviyesinde başladı.

Küresel piyasalarda yaşanan resesyon endişeleri petrol taleplerinin azalmasına yönelik beklentileri çoğaltırken, petrol fiyatlarında gerileme yaşandı.

Brent petrolde teknik olarak 96,30 ile 96,45 dolar aralığının direnç konumunda olurken, 95,94 ile 95,73 dolar aralığının ise destek konumunda yer alıyor.

petrol

Piyasalarda yaşanan gelişmeler petrol fiyatlarına nasıl yansıyacak?

OPEC+ tarafından alınan karar ile petrol üretim artışı devam ediyor. Bununla beraber petrolde üretiminin artması fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor. Örgütün gerçekleştirdiği son toplantıda petrol üretimini 100 bin varil artırma kararı alındı. Grubun bir sonraki toplantısı 5 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Bunlara ek olarak ABD'nin rekor seviyesindeki ham petrol ihracatı, Libya'da üretimin yeniden başlamış olması ve Rusya ile İran'dan devam eden ihracatla birlikte piyasalarda taleplerin düşmesi endişesini hafifletmesi ile petrol fiyatlarında baskı yaratıyor.

İran Dış işleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, geçtiğimiz gün açıklama yaptı. Açıklamasında nükleer anlaşma konusunda ABD tarafından bir yanıt beklediğini söyleyen  Abdullahiyan, "İran'ın anlaşmadaki ekonomik çıkarlarının sağlanması ve kırmızı çizgilerine riayet edilmesi halinde Viyana'da yeni bir aşamaya gireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Bunlara ek olarak ABD ham petrol stokları geçen haftanın son işlem gününde beklentinin 275.000 azalması yönünde olurken, beklentinin üzerinde kalarak 7,1 milyon varil azalması petrol fiyatlarında yükseliş sinyalleri veriyor. 

AB'nin Rusya üzerinde uyguladığı yaptırımların yıl sonunda ek arz kısıtlarına neden olacağı varsayımı petrol fiyatları üzerinde yükselişin gerçekleşeceğini gösteren ihtimaller arasında yer alıyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
XTI/USD Ham Petrol US Spot Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 83.41
Satış 83.45
Değişim -0.4599%
Son Değer 83.42
En yüksek 84.15
En düşük 83.18
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler