İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? 2022 KPSS Lisans Sınavı ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen fakat kopya çekme gerekçesiyle iptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? 2022 KPSS Lisans Sınavı ne zaman?

İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? 2022 KPSS Lisans Sınavı ne zaman?

KPSS Lisans sınavı ne zaman? 2022 KPSS Lisans sınavı iptal edilmişti. Hal böyle olunca KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı da ertelendi. İptal edilen sınava giren adaylar merak içerisinde 2022 KPSS Lisans ne zaman? KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı ne zaman? Diye araştırmaya başladılar. İşte, KPSS açıklaması…

İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak?

İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? Sorusu sınava girecek kişiler tarafından araştırılmaktadır. KPSS’nin iptal edilme sebebi Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı soruları ile KPSS Sınav sorularının bire bir aynı olmasıydı. Yapılan soruşturma sonrası ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, 31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen KPSS Sınavının yeni tarihi merak edilmeye başlandı.

İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından 31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiği açıklanmıştı. Ali Ersoy tarafından 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiği açıklanmıştı. Peki ama yeni KPSS ne zaman?

İptal edilen ve ertelenen KPSS sınav süreci 17 Eylül tarihinde başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından girecekleri yeni sınav için herhangi bir ücrete tabii tutulmayacaktır. Sınav merkezi değişikliği yapmak isteyen adayların isteklerini AİS üzerinden yapacakları sosyal medya hesabından açıklanmıştı.

2022 KPSS Lisans ne zaman?

2022 KPSS Lisans ile ilgili henüz net bir tarih belirlenmedi. Sınavla ilgili yeni tarih belirlendiğinde sizlerle paylaşmaya özen göstereceğiz. ÖSYM’nin sosyal medya hesabı üzerinden sınavla ilgili bir paylaşım yapıldı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada:

"Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Adaylar sınav merkezi değişiklik taleplerini AİS üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz." denildi.