Petrol Fiyatında Yükselişin Nedeni Belli Oldu!

Petrol fiyatları, geçtiğimiz hafta arz endişelerinin tekrar gündeme gelmesiyle son 4 ayın en düşük seviyelerine gerilemişti. Ancak, yeni haftaya girerken bu endişelerin etkisiyle yukarı yönlü bir hareketlenme gösterdi.

Petrol Fiyatında Yükselişin Nedeni Belli Oldu!

Cuma günü 80,81 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 80,61 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.21 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,96 artışla 81,38 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 76,82 dolardan alıcı buldu.

Geçen hafta son 4 ayın en düşük seviyelerini gören petrol fiyatları, OPEC+ grubunun 26 Kasım'da Viyana'da gerçekleştireceği toplantı öncesinde arz endişelerinin artmasıyla yukarı yönlü hareketlendi.

OPEC+ grubu, piyasa koşullarını değerlendirmek ve üretim politikasını gözden geçirmek üzere bir araya gelecek. Toplantı öncesi, Suudi Arabistan'ın 1 milyon varillik gönüllü üretim kesintisi konuşuluyor, bu da piyasalarda arz endişelerine neden oluyor.

Petrol fiyatlarındaki yükselişte, küresel petrol talebine dair endişelerin yanı sıra Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin gelişmelerin de etkisi bulunuyor.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 81,56 ile 82,40 dolar aralığının direnç, 80,72 ile 79,88 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

Etiketler