Goldman Sachs Petrol Fiyatlarındaki Tahmini Aşağı Çekti!

Goldman Sachs, gelecek yıl için Brent petrol fiyat tahminini 6 dolar düşürerek 92 dolara revize etti.

Goldman Sachs Petrol Fiyatlarındaki Tahmini Aşağı Çekti!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Nijerya, Brezilya, Venezuela gibi üreticilerden gelen yüksek arz miktarı ve sıcak geçen 4. çeyrek etkisiyle Brent petrol fiyat tahminini revize etti. Banka, ısınmaya yönelik talebin azalması beklentisiyle 2024 için Brent petrol tahminini 98 dolardan 92 dolara düşürdü.

Petrol Fiyatları Hakkında Analiz ve Uzman Görüşleri

Goldman Sachs'ın analistleri, 12 Kasım tarihli notlarında, tahminlerin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ticari stoklarındaki yukarı yönlü sürprizler nedeniyle aşağı yönlü revize edildiğini açıkladı. Daan Struyven ve Samantha Dart liderliğindeki analist ekibi, günde 2,5 milyon varillik talep öngörüsüne rağmen, 2024 yılı için talep tahminini 1,6 milyon varile düşürdü.

Talep Öngörüleri ve Petrol Fiyatlarında Beklentiler

Goldman Sachs, talepteki esneklik nedeniyle petrol fiyatlarındaki toparlanmanın devam edeceğini belirtti. Ancak, analistler, şu anda petrol fiyatlarında daha düşük bir zirve beklediklerini ifade ettiler.

Sonuç ve Değerlendirme

Yüksek arz ve talep düşüşü beklentisi, Goldman Sachs'ın Brent petrol fiyat tahminlerinde önemli bir revizyon yapmasına sebep oldu. Analistler, ticari stoklardaki sürpriz artışlar ve talep öngörülerindeki düşüşün petrol fiyatlarını etkileyebileceğine dair görüş bildirdi. Petrol sektörü, küresel ekonomik faktörler ve arz-talep dengesi üzerindeki değişimlere bağlı olarak dalgalanmaya devam ediyor.

Etiketler