Petrol Fiyatında Arz Endişesi Büyüyor!

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, İsrail-Filistin geriliminden kaynaklanan arz endişeleri nedeniyle 79,95 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Petrol Fiyatında Arz Endişesi Büyüyor!

Brent petrolün varil fiyatı, dün 81,96 dolara kadar yükseldikten sonra günü 79,54 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.45 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,52 artışla 79,95 dolar seviyesine yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 75,69 dolardan alıcı buldu. İsrail-Filistin çatışmasının neden olduğu arz endişeleri, petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Dünya genelindeki jeopolitik gerilimler, özellikle Avrupa ve Çin'deki zayıf ekonomik büyümeyi daha da olumsuz etkileyebilir ve ABD ekonomisinin seyrini değiştirebilir. Bu konuda ABD Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook'un açıklamaları dikkat çekiyor.

Çin'de açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi ekim ayında aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 2,7 geriledi. Bu durum, deflasyon endişelerini yeniden gündeme getirdi.

Amerikan Petrol Enstitüsü'nden gelen verilere göre, ABD'de ham petrol stokları 11 milyon 900 bin varil artış gösterdi. Bu, piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde bir artışı temsil ediyor.

Brent petrol fiyatlarının teknik olarak incelendiği analizlerde, 80,07 ile 80,76 dolar aralığının direnç, 79,38 ile 78,69 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. Petrol fiyatlarının gelecekteki seyrine ilişkin belirsizlik sürüyor.

Etiketler