PETKM Hedef Fiyatı | Petkim Hisse Yorum | Petkim Teknik Analiz

Petkim hisseye dair en çok merak edilen Petkim alınır mı? Petkim hisse ne olur? Sorularının tamamına yanıt bulmak için hazırlanmış bu raporu okuduktan sonra Petkim hissesine dair tüm sorulara yanıt verebilecek duruma geleceksiniz. Gelin Petkim hissesi ile ilgili tüm soruları birlikte inceleyelim.

PETKM Hedef Fiyatı | Petkim Hisse Yorum | Petkim Teknik Analiz

Petkim hisse Nedir? Hisse fiyatlarını etkileyen unsurlar neler? Gündemden hiç inmeyen ve yatırımcıların dikkati sürekli üzerinde olan Petkim hissesi ile ilgili birçok analistin yorum yaptığını görmek mümkün. 

Petkim hisse fiyatları ne durumda? Petkim hissesi grafik durumu bize ne anlatıyor? İşte detaylar...

Petkim hisse senedi hedef fiyatı yakın geçmişte ve gelecekte birçok yatırımcının portföyünde bulunmaya devam edeceğe benziyor. Petkim hisse teknik analiziPetkim hisse senedi yorum  ve Petkim hissesi hedef fiyatı 2022 konu başlıkları en çok aranan başlıkların arasında bulunuyor. 

Petkim hissesi 1962 yılından bu yana petrokimya alanında faaliyet veren bir şirkettir. 1962 yılında 1. kalkınma planının esasına göre kurulmuş olan bu şirket. Borsa İstanbul'da 'PETKM' hisse kodu ile işlem görmektedir. Petkim hisse senedi hedef fiyatı hakkında birçok teori üretilse dahil Petkim hisse senedi yorumlarının hepsini bir araya getirdikten sonra en çok okunanları sizlerle buluşturacağız. 

Petkim Hisse Nedir? | Petkim Hisse Nasıl Alınır?  

Türkiye'de işlem gören tüm hisse senetleri gibi Petkim hissesini de Borsa İstanbul'da işlem yapılmasına aracılık yapan tüm banka ve aracı kurumlardan yatırım hesabı açılıp satın alınabilir. Ülkenin Petrokimya devi olan bu şirket T.C.'nin ilk petrokimya şirketi olma özelliğini de taşıyor.

Petkim hisse Senedi Nedir? Hisse Detayları

Petkim hisse nedir? Sorusuna gelecek olursak Petkim, Petro kimya alanında  devletin kalkınma planlarından biri olarak kurulmuş bir şirkettir. Petkim hisseleri Borsa İstanbul'da,  Yıldız Pazar’da işlem görmektedir ve Petkim hisseleri BIST’te XU030, XU050, XU100 - XKMYA ( Kimya, Petrol, Kauçuk, Plastik ) ve Sürdürülebilirlik Endekslerine dahildir edilmektedir.

Petkim Hissesi Hangi Borsada Yer Alıyor?

Petkim hissesi payları Borsa İstanbul'da işleme konu olmakla birlikte XKMYA ve sürdürülebilirlik endekslerinde boy gösteriyor. Aynı zamanda VİOP piyasalarında da işleme konu olan Petkim hissesi, Türkiye'nin en büyük 30 şirketi arasında gösteriliyor.

Petkim hisse yorumları

Petkim Hisse Yorumları | En İyi Petkim Yorumları

Hisse fiyatlarında yaşanan enflasyon rallisi ile birlikte tarihi zirvesini neredeyse her geçen gün yenileyen Petkim hisseleri, dolar kurunun yaşadığı volatilite ile birlikte sert bir düşüş yaşamış, 2 ayda kazandırdığını 5 günde tamamen silmişti.

Petkim Hisse Yorum

Petkim hisse yorumlaması yapan birçok analist ve birçok yatırımcı Petkim hissesinin getiri oranın piyasaya paralel olduğunu ve zaman zaman piyasa üzerinde getiri sağlayabildiğini söylemekte. Örneği 2021 yılının 2. ve 3. çeyreğinde ünlü borsacı Cem Okullu'nun Petkim hisselerindeki paylarının yüzde 5 seviyesine kadar çıkartılması haberi hisseyi yukarı yönlü adeta fırlatmıştı. Daha sonra aynı haber piyasada hissenin kırılganlaşmasına sebep olmuş olsa bile o dönem için Petkim hisse yorumu yapan herkesin odağında bu haber var olmaya devam ediyordu.

PETKİM Hisse Senedi Yorum Twitter

Petkim hisse senedi sosyal medya platformu Twitter'da Borsa İstanbul'un en çok konuşulan hisse senetlerinden biri olmaya uzun süredir devam ediyor. Hisse yatırımcıları endeks ve Petkim hissesi yorumlarını birbirleriyle paylaştığı bu ağda hisse fiyatlarının yaşadığı sert hareketleri nispeten olumsuz karşılamış durumda. Hisse fiyatlarının acilen rekor seviyelerine geri gelmesi gerektiğine inanıyorlar.

Petkim Hisse Senedi Yorum Ekşi

2001 yılında ilk entry açan kişiden bu yana gündeme sık sık hisse fiyatlamaları ve Borsa İstanbul'un gözde hissesi olarak gelen Petkim hissesinde ekşi platformunda sıkça yer veriliyor. Kimi zaman ciddi eleştirilere de maruz kalsa Petkim şirketinin her bir yorum için verilecek resmi bir cevabı şimdilik var olmaya devam ediyor. 

Petkim hisse ne zaan temettü verecek

Petkim Hisse Ne Zaman Temettü Verecek?

Petkim hissesi nakit temettüsünü en son 2017 yılında vermesinin haricinde yüksek karlılığı olduğu her yıl yüzdesel açıdan düşükte olsa bedelsiz bölünmeler ile yavru hisseleri yatırımcılarına dağıtmaya devam ediyor. Petkim son temettü tarihi 20 Kasım 2020 tarihinde yüzde 20 bedelsiz bölünme dağıtılmıştır. Bu yıl gerçekleştirilen toplantılar sonucunda eğer bir temettü ya da bedelsiz kararı alınırsa birborsa.com üzerinden ilk siz öğrenebilirsiniz...

Petkim Hisse Temettü Zamanı?

Petkim hissesi temettü zamanı olarak genel anlamda yılın Temmuz ayları tercih edilse bile. Olası kar marjının yüksek gelmesi sonrasında Kasım aylarında da temettü dağıtımı gerçekleştirme alışkanlığı Petkim hissesinde bulunuyor.

Petkim Hisse Senedi Kazandırır Mı?

Petkim hissesi, halka arz olduğu dönemden bu yana sürekli getiri sağlayıp sağlamadığı konusunda net bir yorum yapmak genel itibariyle mümkün... 1 liradan daha ucuz bir fiyattan halka arz olduktan sonra yıllar içerisinde 12 lira bölgesine kadar yükseliş gösteren Petkim hissesi elbette ciddi dalgalanmalar yaşadı. Bu dalgalanmalardan ve kısa vadeli hareketlerden bağımsız olarak hisseye olan güven durumu ve 1 aylık grafiklere bakıldığında Petkim hissesi, halka arz olduğu günden bu yana 2018 ve 2020 dönemleri hariç yatırımcılarına  kazandırmıştır.

Petkim Hisse Senedi Yatırım Yapılır Mı?

Petkim hisse senetlerine yatırım yapmak diğer tüm Borsa İstanbul hisselerine yatırım yapmakla aynı durum ve riski aldığınız anlamına geliyor. Fakat Petkim şirketi faaliyet alanı bakımından Türkiye'nin ilk şirketi olmasıyla birlikte Türkiye'nin en değerli 30 şirketinden biri. XU30 endeksinin en değerli şirketlerinin başında gelen Petkim hissesine yatırım yapılır ya da yapılmaz diye doğrudan cevap vermek yatırımcıları yönlendirmek olacağı için cevap vermek yasal değil. 

Petkim hisse fiyatları

Petkim Hisse Hedef Fiyatları | Güncel Hisse Fiyatları

PETKİM hissesi için pek çok analizden rapor hazırlamasını istediğimizde birbirlerinden oldukça farklı hedefler vermesi neticesinde her iki görüşü de sizinle paylaşacağız ve kararı sizin vermenizi isteyeceğiz. Petkim hissesinin hedef fiyatı ile alakalı fikirleriniz var ise yorum yazmayı unutmayın.

PETKİM hissesi yükseliş senaryosu: Yükseliş düşüncesi olan analistler tarafından hazırlanan raporda Petkim faaliyet alanı gereği karlılık oranlarının artacağına inanılan bir şirket. Avrupa'da yaşanan doğal gaz ve petrol krizleriyle beraber fiyat artışının önüne geçmek nerdeyse imkansız hale gelmiş durumda. Bununla beraber döviz kurlarındaki yükselişin sürmesi halinde dolar bazlı da ciddi değer kazanması ile beraber ülke içerisinde fiyatı hayli yükselmeye sürmesi yine şirketin faydasına olacağı düşünülüyor. Ayrıca yeni bulunan doğal gaz kaynaklarıyla ilgili çalışma yapmaya en büyük adaylardan biri olması da PETKİM hissesinin potansiyel yükselişini destekliyor. Bu argümanlarla beraber yükseliş yanlısı analistlerin PETKİM hedef fiyat 12.50 TL bölgesine kadar yükselmiş durumda.

PETKİM hissesi düşüş senaryosu: Yükseliş yanlısı olduğu gibi düşüş öngörüsünde bulunan pek çok analist mevcut. Bununla alakalı olarak düşüş gerekçelerini Borsa İstanbul'da yaşanacak krizler ve enflasyon krizinin devam edeceği düşüncesinde olmaları. Örneğin rakamsal olarak PETKİM hissesinin karlılığını arttıracak olması hiperenflason sonrası kazandığı paraların bir anlamı olmadığı manasına geliyor. Bu nedenle bazı analistler PETKİM şirketinin de enflasyona yenileceğini düşünüyor. Bu yüzden düşüş senaryosu yapan analistlere göre Petkim hissesi hedef fiyat 5 TL bölgesine kadar geri çekilmiş durumda.

Petkim Hisse Senedi Fiyatları Yıllara Göre

Petkim hissesi son 10 yıllık fiyat değişimi;

Petkim hissesi son 10 yıllık fiyat değişimlerinde her yılın Ocak ayı referans olarak alınmıştır.

1- 2011 - 0,96 TL
2- 2012 - 0,84 TL
3- 2013 - 1,34 TL
4- 2014 - 1,14 TL
5- 2015 - 1,49 TL
6- 2016 - 2.10 TL
7- 2017 - 2,51 TL
8- 2018 - 4,41 TL
9- 2019 - 3,91 TL
10- 2020 - 3,47 TL
11- 2021 -5,25 TL
12- Güncel Petkim fiyatı 8,05 TL

Petkim Hisse Senedi Hedef Fiyatı Beklentisi

Petkim hisse senedi hedef fiyat 2022 yılında da 2023 yılında da endekse paralel bir getiri sağlaması bekleniyor. Endeks beklentisi yukarı yönlü olan tüm analistler Petkim hissesi içinde aynı şeyi söylemekten hiç çekinmiyor. Enflasyon ve kur krizi yaşayacağımızı düşünen analistler ise Petkim hissesi hedef fiyatını 2 lira bölgesine kadar çekmiş durumda.

Petkim Hisse Teknik Analizi | Petkim Hisse Grafiği

Petkim sisse senetleri pay piyasalarının en büyüğü olan XU30'da işlem gören ve VIOP tarafında da sıkça tercih edilen Petkim hisse senetleri için teknik açıdan inceleme yapıldığı takdirde günlük grafiklerde ciddi bozulmaların meydana geldiğini söylemek mümkün yükselen kanalın tamamen parçalanması sonucunda kendisine yeni bir yön arayan Petkim hissesi için en gerekli olan şey fiyat konsolidasyonun sağlanması. Çünkü sert yönlü yukarı veya aşağı hareketler hissede yön arayışının devam ettiği ve çok kırılgan olacağını gösterir.

Petkim Hisse Grafik Ne Gösteriyor?

Petkim hisse grafiklerinde yaşanan yüksek volatilite endeksi de etkilediği gibi domino etkisi yaratmaya devam ediyor. XU30'un en değerli şirketlerinden biri sert satış yediği zaman endeks puanı da aşağı hızlı çekiliyor. Bu geri çekiliş diğer hisselere de sirayet ediyor. Arkasından ise tüm hisselerde satış dalgası, panik satışına doğru dönmeye başlıyor.

Petkim Hisse Senedi Teknik Analiz

Petkim teknik analiz

Petkim hisselerinde yaşanan düşüşle birlikte oluşan teknik destek ve direnç noktaları şöyle sıralanıyor, 

Destekler: 7,56 - 6,51 - 6,33 - 5,60 
Dirençler: 8,28 - 9,02 - 9,89 - 11,39 

Petkim Hisse Senedi Güncel Grafik

Sizler için incelediğimiz bu raporun tamamında güncel bilgilere yer bulacağınız gibi site içerisinden dilerseniz uzmanına sor, dilerseniz ise makalelerin altına yapacağınız yorumlar ile birlikte Petkim ya da herhangi bir hissenin analizini öğrenebilirsiniz.

PETKM PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 20.2
Satış 20.22
Değişim 0.1%
Son Değer 20.22
En yüksek 20.42
En düşük 20.1
Haftalık Değişim 0.8982%
Aylık Değişim 1.9667%
Yıllık Değişim 11.0378%
Etiketler