PayPal, kullanıcılar kriptolarını cüzdanlara çekebilecek

Ödeme aracı PayPal, gelecekte dönemde kullanıcıların uygulama aracılığıyla satın aldıkları kripto para birimlerini kendi cüzdanına çekmelerine izin vereceğini duyurdu.

PayPal, kullanıcılar kriptolarını cüzdanlara çekebilecek

Konuşmacı olarak Consensus organizasyonunda kendine yerPayPal’ın blok zincirinden görevli  yöneticisi Jose Fernandez da Ponte, para çekme özelliği üstünde çalıştıklarını söyledi. Bilindiği üzere, PayPal uygulamasında mevcut durum şartlarında bir kripto para satın alınabiliyor ve PayPal’da saklanıyor ve dışarı çıkarılamıyor. İlgili durum, uygulumanın üzerinden Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash alım satımını duyurduğu Ekim ayından bu yana böyle.

PayPal yetkilisi Jose Fernande da Ponte ise konuyla ilgili:

Uygulamayı mümkün olduğu kadar açık hale getirmeyi ve müşterilerimize, herhangi bir şey için istedikleri şekilde ödeme yapmalarını sağlayacak bir seçenek sunmayı istiyoruz. Müşterilerimiz, alışverişte kullanmak üzere kripto paralarını bize getirmek istiyorlar ve biz de satın aldıkları kripto paraları istedikleri yere aktarabilmelerini istiyoruz.

 Kripto para çekme işlemlerinin ne zaman faaliyete geçireleceği ise henüz resmi olarak netlik kazanmış durumda değil.

Paypal, daha önce Bitcoin - ETH - Litecoin - ve Bitcoin Cash alım satımlarını başlattıkları dönemin hemen ardından açıklanan ilk bilançoda hiç beklenmedik şekilde 6 milyar dolar bandında bir kâr açıklamıştı ve sansasyonel bir etki yaratmıştı.

Açıklanan kâr ise kripto alış - verişleri ile mi yoksa olağan dönemsel kâr mı henüz bilinmiyor.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler