Beşiktaş bir kripto web sitesine dava açtı

Beşiktaş, piyasaya süreceği yeni kripto paraları Beşiktaş’ın resmi “fan token”ıymış gibi tanıtan bir web sitesine dava açtı.

Beşiktaş bir kripto web sitesine dava açtı

Beşiktaş A.Ş.  Hukuk departmanı çalışanları, yaşanılan bu tatsız durum Beşiktaş'ın marka değerlerine yapılan bir tecavüz olduğunu dile getirdi. Davaya konu olan ilgili sitenin erişiminin engellenmesini talep ettiklerini söyledi. Beşiktaş A.Ş. avukatları, konuyla alakalı resmi kaynaklara şu açıklamayı yaptı:

Davalı, Beşiktaş JK’nın markalarını kullanma hakkı ve meşru bağlantısı olmamasına rağmen bjk-coin.com internet sitesinde kulübün yerine geçerek tamamen gerçekdışı ‘Beşiktaş Coin’leri dolar ile ön satışa çıkarmıştır. Satın alındığı takdirde bu coinlerin borsalarda onlarca kat değerleneceğini belirten davalı internet sitesi, para toplaması/satış yapması şeklindeki eylemleri ile Beşiktaş JK’nın marka hakkına tecavüz etmiştir. Davalı internet sitesi, Beşiktaş JK’nın uzun yıllar emek verip piyasada belli bir yer edinen özgün markasının başarısından haksız gelir elde etmektedir. Dürüstlük kurallarına aykırı davranan davalı internet sitesi, marka hakkını ihlal etmekte ve haksız rekabet oluşturmaktadır. Tüm bu nedenlerle Beşiktaş JK’nın marka hakkına yönelik ihlalin önlenmesi ve durdurulmasını istiyoruz. Ayrıca haksız rekabet sonucu oluşan maddi durumun ortadan kaldırılması ile davalı internet sitesine erişimin engellenmesini talep ediyoruz.

 Son dönemde, Chiliz şirketi ile birlikte fan token çıkartan kulüp sayısı 30'u geçti bununla birlikte 6 tane Türk kulüple anlaşan  Chiliz'in son olarak Bursaspor ile anlaştığını duyurulmuştu.

Bu haberlerden hemen önce Chiliz şirketninin anlaştığı kulüp BJK olacağı yönünde haberler piyasaya sızdırılmış ardından birkaç site haklarını almadığı halde BJK kullübü ile anlaşmış gibi davranıp taraftalara BJK token satmayı deneyeceklerdi ama BJK hukuk bürosu olaya müdahele etti.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler