ÖTV indirimi beklenirken %35 ÖTV zammı geleceği duyuruldu

ÖTV indirimi gelmesi beklenirken bugün %35 ile %40 oranında zam geleceğinin duyurulmasının ardından herkes hayrete düştü.

ÖTV indirimi beklenirken %35 ÖTV zammı geleceği duyuruldu

Alkole gelen zamlar tiryakilerin canını oldukça sıkmaktadır. Bugün Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından alkollü içeceklere yıl sonuna kadar %35 ile %40 oranında ÖTV zammı uygulanacağının açıklanmasının ardından tiryakiler hayrete düştü.

Alkol ürünlerine zam gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından resmi twitter hesabı üzerinden alkollü içeceklerin ÖTV oranları paylaşıldı. Yapılan paylaşıma göre alkollü içeceklerin ÖTV oranının bu yıl %35 ile %40 oranı arasında olacağı aktarıldı.

Kimse içemeyecek artık! 

ÖTV indirimi beklenirken %35 ÖTV zammı geleceği duyuruldu - Resim : 1

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından yapılan paylaşımda:

"Bu ÖTV oranından sonra tamamen lüks olacak buna bir de firma zammı gelirse alkolü yasaklamaya gerek kalmayacak, kimse içemeyecek artık" denildi.   

Bildiğiniz gibi en son Haziran ayında alkollü içeceklere %15 oranında ÖTV zammı uygulandı. 2021 yılında alkollü içeceklerden alınan ÖTV oranı 22,8 milyar TL olurken sigaradan alınan ÖTV oranı ise 67,6 milyar TL olarak belirlendi. Son 154 yıllık ÖTV gelirleri incelendiği zaman alkollü içeceklerin ÖTV gelirlerinin giderek arttığı gözlemlenirken, sigaraların da ÖTV gelirlerindeki payı oldukça yüksek.