Borçlular dikkat! Borçların yarısı siliniyor

Milyonlarca kişiye müjde verildi. Özellikle çiftçilerin yüzünü güldürecek olan haberler art arda gelmeye başladı. Borçların yarısının silineceğinin duyurulması herkesin yüzünü güldürmeye yetti.

Borçlular dikkat! Borçların yarısı siliniyor

Devlet tarafından alınan karar duyuruldu. Alınan karar kapsamında çiftçilerin elektrik borçlarının %50’sinin silineceği belirlendi. Diğer yandan da çiftçilerin elektrik borçlarını ödeyebilmesi adına 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verilecek. Çiftçileri ilgilendiren karar verildi. Alınan karar kapsamında çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon TL’ye kadar sıfır faizli kredi verileceği duyuruldu. Aynı zamanda elektrik borcu faizlerinin %50’sinin silinerek destek verileceği duyuruldu.

Faizlerin yarısı silinecek!

Çiftçi elektrik borcu

Çiftçilere destek verilmesi amacıyla devlet tarafından yürütülen faaliyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Her daim çiftçinin yanında olan Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile beraber yaptığı iş birliğiyle çiftçilerin birikmiş faizlerinin %50’sinin silinerek çiftçilere destek olacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren bu karar kapsamında çiftçilere elektrik borçları için faizsiz beş yıl vadeye kadar kredi verileceği duyurulurken, verilecek kredinin de Ziraat Bankası üzerinden verileceği ve ayrıca bir yıl vadeye kadar ödeme fırsatından faydalanabileceği duyuruldu.

Çiftçiler bu imkandan faydalanabilmek için Aydem Perakende ve Gediz Perakende Müşteri İlişkileri Merkezinden Tarımsal Elektrik Borcu Kapama Bildirim Formu alarak Ziraat Bankası şubelerine gidip kredi başvurusu yapabilirler. Yapılacak kredi başvurusu onaylandığı takdirde çiftçilerin faizlerinin yarısı silinecek.