Et ve süte %35 zam mı geliyor?

Son zamanlarda gündeme gelen et ve süte gelecek zamlar herkesin araştırma yapmasına neden oldu. Peki, et ve süte %35 zam mı geliyor? Konuyla ilgili üreticilerden cevap geldi.

Et ve süte %35 zam mı geliyor?

Et ve süte %35 zam geleceği iddiası gündemde yer almayı başardı. Özellikle geçtiğimiz günlerde süt ve süt ürünlerine gelecek zam iddialarıyla ilgili üreticilerden cevap geldi. Konuyla alakalı TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından açıklama geldi. Çelik tarafından yapılan açıklamada bizde fiyatlar aynı denildi.

Et ve süte zam

Et ve süte ilerleyen günlerde %35 zam geleceği yönündeki iddialara tepki niteliğinde açıklama yapan Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik tarafından raflarda zamma gerek olmadığına dikkat çekildi. Çelik tarafından:

"Bu açıklamayı yapan gerçekten yetiştiriciyse, benim karkas et fiyatımda bir artış yokken hatta maliyetinin altında satıyorken asıl konuşulması gereken bu olmalı. 'Ete zam geliyor' diyenlerin kime hizmet ettiklerini anlayamıyorum. Bende fiyat artmadı ki ete yüzde 35 zam gelsin. Bu açıklamaları yapanların kimin değirmenine su taşıdığının araştırılması lazım" denildi.