ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi olacak mı? 28 Ekim ÖTV indirimi son dakika gelişmeleri…

Sosyal medya üzerinden geçtiğimiz günlerde ÖTV indirimi geleceğiyle ilgili dedikodular yayılmıştı. 28 Ekim tarihinde ÖTV indirimi geleceği tartışma konusu olurken bugün arama motorları üzerinde ÖTV indirimi var mı? şeklinde araştırma yapıldı. İşte, son dakika gelişmeleri…

ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi olacak mı? 28 Ekim ÖTV indirimi son dakika gelişmeleri…

28 Ekim ÖTV indirimi var mı? sorusu arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılmaya başlandı. Özellikle yeni bir eşya almayı düşünen kişiler bu tarihi beklese de araştırmalar hız kazandı. 28 Ekim ÖTV indirimi olacak mı? aramaları hız kazanırken ÖTV indirimiyle ilgili yapılan açıklamalar ve paylaşımlar hemen herkesi heyecanlandırmaya yetti. Özellikle otomobil, telefon ve teknolojik ürünler almayı düşünen kişiler ÖTV indirimi yapılmasını dört gözle bekliyordu. İşte, ÖTV ile ilgili merak edilenler…

Son zamanlarda her ürünün fiyatı arttığı gibi teknolojik ürünlerin ve araçların fiyatları da artış gösterdi. Artan fiyatlar sebebiyle satın almak isteyen vatandaşlar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Diğer yandan da 28 Ekim 2022 tarihinde ÖTV indirimi gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı. Herkes tarafından beklenen ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi gelecek mi? konuyla ilgili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından açıklama yapılmıştı.

28 Ekim ÖTV indirimi var mı?

Ekim ayı başından itibaren 28 Ekim ÖTV indirimi geleceği araştırılmaktaydı. Sosyal medya üzerinden teknoloji ürünlerine ÖTV indirimi geleceğiyle ilgili paylaşımların sayısı artış gösterdi. Konuyla alakalı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından ÖTV indirimiyle ilgili açıklama yapılacağı duyurulmuştu. Fakat şuana kadar ÖTV indirimiyle ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmamakta.

28 Ekim ÖTV indirimi

ÖTV indirimi olacak mı?

Araç fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle hem sıfır hem de ikinci el araç satışları düşmüştü. Belki binlerce kişi tarafından daha uygun fiyata araba ve telefon alınabilmesi için ÖTV indirimi yapılması beklenmekte. Fakat bugün hala ÖTV indirimiyle ilgili açıklama gelmedi. Bildiğiniz gibi 2022 yılında yapılan ÖTV düzenlemesiyle özellikle cep telefonlarındaki vergi oranı artış gösterdi.

Konuyla alakalı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından:

"Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin... Sayın Bakanlarımız çalışıyorlar. Milletimizin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceğiz" denildi.

Binlerce kişi tarafından şuanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ÖTV indirimiyle ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Fakat henüz herhangi bir açıklama gelmedi.