Öldükten sonra koronavirüs testi pozitif çıktı

İtalya'da yaşayan bir vatandaşın cesedi kayalıkların arasında bulundu. 41 gün boyunca koronavirüs testi pozitif çıkan adamla ilgili hazırlanan raporlar ilgi çekici.

Öldükten sonra koronavirüs testi pozitif çıktı

İtalya'da bir vatandaş arkadaşlarıyla denizde yüzerken suyun dalgasına kapılarak kayboldu. Kaybolan vatandaşın cesedine sonradan ulaşıldı. Cesede 41 gün boyunca 28 kez koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testin sonucu her defasında pozitif çıkınca araştırmacılar tarafından bir rapor hazırlandı. Hazırlanan raporda SARS-CoV-2 RNA'nın ölümden 41 gün sonrasına kadar kalıcı olduğu belirlendi. 

Herhangi bir kovid belirtisi göstermeyen 41 yaşındaki adamın cesedini inceleyen doktorlar 28 kere yaptıkları PCR Test sonucundan pozitif yanıt aldılar. Yapılan haberlere göre enfeksiyon riskini belirlemek için daha fazla araştırma yapılmasına ihtiyaç duyulmasına rağmen elde edilen bulguların koronavirüsün cesetlerde kalıcılığıyla ilgili yeni bilgiler verildi. 

Öldükten 41 gün sonrasına kadar kalıcı

Öldükten sonra koronavirüs testi pozitif çıktı - Resim : 1

Herhangi bir hastalık enfeksiyonunun cesetten bulaştığına dair kanıt elde edemediklerinin yayınlandığı raporda mevcut vaka koronavirüsün 41 gün sonrasına kadar kalıcılığını gösterdiği ifadeleri yer aldı. Ölünün vücudunun kapalı ve dezenfekte edilmiş su geçirmez bir çantada saklandığı, 41 gün boyunca da 28 kez PCR Testi uygulayan araştırmacılar tarafından hazırlanan rapora göre gözlem süreci boyunca yapılan testlerin hepsinin pozitif çıktığı belirlendi. Defin izni ve ayrıca vücudun çürümesinden dolayı 41 günden fazla test yapmanın mümkün olmadığı belirlendi. 

Kayalıkların arasında bulunan cesede otopsi emri verildikten sonra yapılan test sonucuna göre rapor hazırlandı. Hazırlanan raporlarda ise SARS-CoV-2 ile ilgili yeni bilgiler elde edildi.