Ethereum Kurucusu, Ukrayna saldırısıyla ilgili konuştu

Ethereum Kurucusu, Ukrayna saldırısıyla ilgili konuştu! Yapılan konuşma hemen herkesin ilgisini çekmeyi başardı.

Ethereum Kurucusu, Ukrayna saldırısıyla ilgili konuştu

Ethereum kurucusu olarak bilinen ve adından söz ettiren Vitalik Buterin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği söylentilerinden sonra resmi twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. Buterin tarafından yayınlanan mesajda: 

“Ukrayna’ya yapılacak bir saldırı, Rusya, Ukrayna ve insanlığa zarar verir. Durumun barışçıl bir yola girmesi veya savaşa artık Zelensky ya da NATO değil, Kremlin karar verebilir. Umarım akıllıca bir seçim yaparlar.” denildi. 

Rusya-Ukrayna Gerilimi devam ediyor 

Ethereum Kurucusu, Ukrayna saldırısıyla ilgili konuştu - Resim : 1

Rusya ve Kanadalı Bilgisayar programcısı olarak karşımıza çıkan Buterin, 2017 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile buluşmuştu. İkili arasında gerçekleştirilen toplantıdan sonra Vladimir Putin'in blockchain teknolojisine hayranlık duyduğu dile gelmişti. Şuanda da Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan açıklamada ABD'li vatandaşların 48 saat içinde Ukrayna'yı terk etmesi istenmişti. Aynı zamanda ABD donanmasına ait olan 4 savaş gemisi, görev bölgesi, Avrupa'ya filoya gitmişti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise Rusya'nın her an Ukrayna'ya savaş açacağını söylemişti. Bitcoin piyasası yaşanan gerginlik sebebiyle düşüş gösterirken ABD Doları ve altın yükselmeye devam ediyor.