İstanbulkart vizeleme ücretine şok zam

İstanbulkart vizeleme ücretine zam yapıldı mı, İstanbulkart'a zam geldi mi gibi sorulara cevap arayan İstanbullu vatandaşlar döviz kurunda yaşanan dalgalanma döneminde akbil fiyatlarına zam yapılıp yapılmadığını araştırıyor.

İstanbulkart vizeleme ücretine şok zam

Tam akbil ne kadar oldu, İstanbulkart ne kadar, İstanbul'da indirimli akbil fiyatı, tam aylık akbil fiyatı ne kadar, İstanbulkart zam geldi mi gibi sorulara cevap arayan İstanbullu vatandaşlar döviz kurunda yaşanan dalgalanma döneminde akbil fiyatlarına zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. 

İstanbulkart vizeleme ücretine şok zam... İBB İndirimli İstanbulkart vizeleme ücretine yüzde 160 oranında zam yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını doldurmuş vatandaşların, toplu ulaşımda kullandığı İndirimli İstanbulkart'ın vizeleme işlem ücretine yüzde 160 oranında zam yaparak, 5 TL'den 13 TL'ye yükseltti. 

İstanbul'da öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını doldurmuş kişilerin, toplu ulaşımda kullandığı İndirimli İstanbulkart'lar için her yıl vizeleme adı altında güncellemeye gidiyor. 

Vizeleme yapılmayan kartların, indirim geçerliliği ortadan kaldırılarak tam kart hâline çevrilecek. Vizelemenin yapıldığı aralık ayında İstanbulkart tarafından abonelere uyarı mesajı yollandı. Gönderilen kısa mesajda, 2021 yılında 5 TL olan vizeleme ücretinin yüzde 160 zam yapılarak 13 TL'ye çıkarıldığı öğrenildi. 

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Öğrenci İstanbulkart'ınızın indirimli son kullanım tarihi 31.12.2021'dir. İndirimli tarifenizi kullanmaya devam etmek için yıl sonuna kadar 13 TL karşılığında vizeleme işlemi yapmanız gerekiyor. Bu işlemi biletmatiklerden veya İstanbulkart Mobil'den yapabilirsiniz. Yıl sonuna kadar vizeleme işlemi yapmasanız bile 2022 yılı içinde dilediğiniz zaman yapabilir, indirimli tarifenizi yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz."

İstanbulkart'ın web sitesine zamlı fiyat tarifesi eklendi. 

İstanbulkart vizeleme ücretine şok zam - Resim : 3