Nvidia CEO’sundan çılgın Ethereum yorumu

Şu anda kripto para evreninin büyük bölümünün DeFi projelerinden dolayı Ethereum'a güvendiğini belirten Jensen Huang, "Hisse kanıtının gelmesi için harika bir zaman" dedi.

Nvidia CEO’sundan çılgın Ethereum yorumu

Teknoloji konusunda haberler yapan VentureBeat haber sitesiyle bir röportaj yapan Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, hisse kanıtı konsepti konusunda heyecanlı olduğunu kaydetti ve şunları dile getirdi:

“PoS konusunda heyecanlı mıyım? Tabii ki evet. Ethereum o kadar büyük rağbet çeken bir seviyeye geldi ki, bunu yapan bir ASIC cihazı üretilmesini veya diğer bir metod bulunmasını isterdim”

Ethereum daha çok değerlenecek!

Ethereum 2.0’ın hem işlem ücretleri hem de güvenliğin artışı ile birlikte Ethereum’un daha fazla benimsenmesi açısından hayati bir aşama olduğunu belirten Nvidia CEO’sunun yorumu şunları söyledi:

“Ethereum’un artık daha kıymetli olacağı görüldü. İşlemlerin çok daha hızlı olacağı bir gelecek var. Bu blokzincir üstünde çok fazla proje inşa edildiği için bence çok daha kıymetli olacak.”

EIP-1559 olarak da bilinen Ethereum güncellemesi, ağın şu anki işlem ücreti sisteminin de yenilenmesini sağlayacak. Kullanıcılar artık madencilere değil, sistemin kendine işlem ücret ödeyecekler. Öte yandan madenciliği yapılacak pek çok coin de olacak. Huang’ın firması bu nedenle uzman madencilik için CMP adlı yeni bir ürün de çıkarmıştı.

Madenciler ve oyuncular özel üretim yapılmıştı

GeForce ekran kartının da üreticisi olan Nvidia, GeForce RTX 3060 kartının madenciler tarafından tüketilmesinin ardından bu kartın oyuncular için olduğunu belirten bir açıklama yapmak mecburiyetinde kalmıştı. İşte CMP işlemcisi bu tartışmadan sonra üretilmişti. Madencilerin satın almaması için de GeForce RTX 3060’ın hash gücü kısıtlanmıştı.

Etiketler