Hindistan'dan büyük duyuru Bitcoin için her şeyi değiştirecek mi?

Hindistan'ın Bitcoin ve kripto para birimleri ile çok fırtınalı bir ilişkisi var . Kriptolar hala son zamanlarda doğrudan bir yasakla tehdit edilirken, Bitcoin yasallaştırma söylentilerinin yükseldiği noktaya kadar işler çarpıcı bir şekilde değişti.

Hindistan'dan büyük duyuru Bitcoin için her şeyi değiştirecek mi?

Yasaktan yasallaştırmaya mı? 

Hindistan'ın Bitcoin ve kripto para birimleri ile (en azından söylemek gerekirse) çok fırtınalı bir ilişkisi var . Kriptosfer hala son zamanlarda doğrudan bir yasakla tehdit edilirken, Bitcoin yasallaştırma söylentilerinin yükseldiği noktaya kadar işler çarpıcı bir şekilde değişti.

Hindistan, Bitcoin sirenlerine boyun eğmenin eşiğinde mi?

Rezerv Bank of India (veya RBI , Hindistan merkez bankası) her zaman kripto varlıklar için çok düşmanca hareket etmiş ve 2018 yılından bu yana bir fiil kripto alım satım yapan veyahut depolamak isteyen herkesi cezalar ile tehtit etmiştir.

Neyse ki, Mayıs 2020'de Hindistan Yüksek Mahkemesi, yalnızca RBI'den (anayasaya aykırı olarak kabul edilen) bu temelsiz yasağı kaldırmaya karar vermekle kalmadı aynı zamanda, kriptolarla ilgili şirketlerin bankacılık hizmetleri almasını engellemenin açıkça yasadışı olduğunu ilan etti .

Kriptosfere yapılan bu cesur ve başarılı karşı saldırıdan bir yıl sonra, köprünün altından çok sular aktı. Hint hükümeti artık Bitcoin'i bir varlık sınıfı olarak bile görebileceğini söyledi.

Bitcoin'in zaferinden önceki son engel

Tabii ki, bu söylentinin kaynakları anonim kalıyor. Yine de Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu'nun (SEBI) bu yeni sınıfın düzenlenmesinden sorumlu denetçi olacağını belirtiliyor.

Hindistan'daki kripto sektörü de, ülkenin Maliye Bakanlığı ile dijital varlıkları tam olarak denetlemek ve yasallaştırmak için görüşmelerde olduğundan, henüz hükümet olarak da net bir tavır görmek mümkün değil...

Hindistan kripto borsası Coinsbit'in Direktörü Ketan Surana ve Hindistan İnternet ve Mobil Birliği (ülkedeki bir grup kripto büyük kripto yatırımcısı) ile şunları açıklıyor: Hükümetin kripto para ve blockchain teknolojilerini kucaklayacağını umuyoruz...

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler