CryptoPunks Nedir?

CryptoPunks evreni büyük satışlara ve getirilere sahne oluyor peki nedir bu CryptoPunks?

CryptoPunks Nedir?

İlk bakışta bu küçük, kare şeklindeki bol pikselli ifadeler pek de göze güzel gözükmeyebilir. Bunlardan bazıları pipo içer. Bazılarının şapkası vardır. Hatta bazıları da uzaylıdır. Ama söz konusu NFT'ler olduğunda görünüşler aldatıcı olabilir.

Bu komik görünümlü punk'lardan sadece bir tanesine sahip olmanız küçük bir apartman dairesinden çok büyük bir malikaneye kadar pek çok şeyi satın almanıza imkan tanıyabilir. 10.000 adetle sınırlı bu 8 bit tarzındaki CryptoPunk'lar şu an için büyük bir taleple karşı karşıya olan bir NFT koleksiyonudur. Bunları savaştırmak veya stake etmek olanaklı değildir ve sadece var olmanın dışında hiçbir özelliğe sahip değildirler. CryptoPunks hemde ilk NFT projelerinden birisidir.

CryptoPunks'ı kim yarattı?

CryptoPunks, Matt Hall ve John Watkinson tarafından kurulan New York merkezli Larva Labs tarafından yaratılmıştır. Proje 2017 senesinde NFT'ler ve sanatın değeri üzerine bir deney olarak başlamış ve en eninde sonunda çağımızda kripto sanatı olarak bildiğimiz kavramın popülerleşmesine yardımcı olmuştur.


Bir tür kripto para olmalarının yanında Bitcoin veya BNB'den bir hayli farklıdırlar. 10.000 punk'ın her biri, Ethereum blockchaini üstündeki benzersiz NFT'lerdir. Bunlardan 3.840'ı kadın ve 6.039'u ise erkektir. Ayrıca birkaç maymun, uzaylı ve zombi de bu koleksiyonda yer almaktadır.
 Farklı özelliklerin bir araya getirilmesi 10.000 parçadan her birinin bütünüyle benzersiz olmasını sağlar.

Etiketler