NeoCov virüsü hakkında DSÖ’den yeni açıklama geldi

Son zamanlarda gündemde yer kaplayan NeoCov virüsü yeni gelişmeler yaşanıyor. Güney Afrika’da ortaya çıkan virus hakkında Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi. Yarasalarda keşfedilen virüs hakkında insanlar arasında yayılıyor mu?

NeoCov virüsü hakkında DSÖ’den yeni açıklama geldi

NeoCov insanlara bulaşıyor mu?

Araştırmacılara göre NeoCov virüsü yarasalarda tespit edilmekte ve insanlara bulaş riski net olarak  belirtilememektedir. Vuhan Üniversitesi’nden yapılan araştırmaya göre mutasyona uğraması insanlara bulaşması için yeterli olabileceği belirtildi. Gündemde yer kaplayan konu hakkında detaylı bilgi sahibi olunmaması insanları tedirgin hale sürüklemektedir.

Koronavirüs ile birlikte dünya genelinde yaşanan salgın insanları yeni tehlikelere karşı daha hassas hale getirmektedir. NeoCov virüsü de yeni bir salgın riskini taşıyıp taşıyıp konusunda insanlarda merak konusu olmuştur. Virüs hakkında yapılan her yeni açıklama bir merak konusu uyandırırken virüsün ölümcül olup olmadığı ise öne çıkan nokta olmaktadır.

NeoCov

NeoCov ile ilgili yeni gelişme

NeoCov virüsünün yeni bir virüs olmadığını belirten Çinli bilim insanları virüsün MERS-COV ile bağlantılı olduğunu ve 2012-2015 yılları arasında Ortadoğu’da keşfedildiğini belirtmektedir. Yapılan araştırmalara göre NeoCov virüsü SARS-CoV-2 olarak da bilinen koronavirüs ile benzer özellikleri taşımaktadır.

Koronavirüs ile benzerlik taşıması insanlarda merak uyandırmaktadır. NeoCov virüsü hakkında tam olarak bilgi sahibi olunamaması insanları tedirgin ederken Dünya Sağlık Örgütü ise konu hakkında açıklama yaparak bilgilendirme yapmıştır.

DSÖ’den açıklama

Güney Afrika’da ortaya çıkan NeoCov virüsünün yüksek bulaş ve ölüm riski taşıdığı Çinli bilim insanları tarafından belirtilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamayla insanlara buluşap bulaşmadığı konusunda net bir yargıya varılabilmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti.