Çiftçilere destek! 600 TL verilecek

Devlet tarafından çiftçilere verilen desteklere devam ediliyor. 2023 yılında verilecek olan sertifikalı tohum destekleri için miktarlar belli oldu.

Çiftçilere destek! 600 TL verilecek

2022 yılında çiftçilere verilen mazot ve gübre desteklerine devam ediliyor. Fakat 2023 yılında da çiftçilere destek ödemesi verilmeye devam ediliyor. Çiftçilere verilen desteklerle ilgili Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yeni bir haber yayınlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla bitkisel üretimin dışında hayvansal üretim, su ürünleri üretimi destek miktarı da ortaya çıktı. 2023 yılında verilen destek miktarları bir nebze de olsa artış gösterecek.

Bu kapsamda Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olmuş olan üreticilere 2022 yılı üretiminde mazot ve gübre destekleri dahil olmak üzere yardım veriliyor. Verilen yardımla ilgili yeni destekler belli oldu. 2023 yılında verilen destek tutarları da belli oldu. Verilen destekler:

Arpa, buğday çavdar, tritikale ve yulaf için 121 TL,

Aspir için 97 TL, kolza (kanola) için 109 TL,

Kuru fasulye, nohut ve mercimek için 96 TL,

Kuru soğan, yaş çay ve zeytin için 84 TL,

Kütlü pamuk ve çeltik için 271 TL,

Patates ve soya için 146 TL,

Yağlık ayçiçeği için 109 TL,

Yem bitkileri için 115 TL,

Dane mısır, fındık ve diğer ürünler için 83 TL ve

Nadasa bırakılan üretim alanları için gübre desteği hariç olmak üzere 38 TL ödenecek.

600 TL ödenecek!

Çiftçilere destek

Çiftçilerin ayrıca hayvansal üretimini desteklemek amacıyla da destek verilecek. Yem bitkileri yetiştiricilerine yıllık olarak dekar başına 40 TL ile 150 TL arasında destek verileceği duyuruldu. Ayrıca Çiftlik muhasebe veri ağı sistemine katılım desteği kapsamında 2021 yılında kayıt altına alınan 6 bin işletme için de toplam 600 TL destek ödenmesi tahmin ediliyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kadar yılbaşından itibaren geçerli olmak kaydıyla bugün yürürlüğe girdi.