Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? %5'e düştü…

Son zamanlarda fiyatı artan ürünlerden biri de ayçiçeği yağı oldu. Fakat ayçiçeği yağı fiyatları düşecek! İşte, detaylar...

Ayçiçek yağı fiyatları düşecek mi? %5'e düştü…

Cumhurbaşkanı tarafından alınan karar kapsamında ayçiçeği yağı ile ilgili karar alındı. Ayçiçek yağının fiyatının fazla olmasının en önemli sebebi şüphesiz vergiler olmaktadır. Alınan son karar kapsamında ayçiçeği yağı ithalatında uygulanan gümrük vergisi %27 iken %5’e düştü.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı tarafından alınan karara göre ayçiçeği yağına uygulanan gümrük vergisiyle ilgili yeni karar alındı. Alınan karar kapsamında ayçiçeği yağında uygulanan gümrük vergisi %27’den , %5’e düşürüldü.

Ayçiçek yağı

Özellikle Singapur’dan yapılan ve gümrük vergisi de %6,7 olarak uygulanan ithalatın gümrük vergisi %5’e kadar düştü. Bildiğiniz gibi yağlık ayçiçeği ithalatı esnasında uygulanan gümrük vergisi 30 Haziran tarihine kadar da sıfır olarak uygulanmıştı. Her ülkenin ithalatına göre gümrük vergisi farklılık göstermekle beraber bu vergilerin düşürülmesinin ithalatı artıracağı ve bunun da fiyatları düşüreceği düşünülmektedir.