Müjde! Ayda 100 TL ile emekli olabilirsiniz!

Özellikle her çalışanın hayali olan emeklilik ile ilgili yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Devlet tarafından yapılan son açıklamayla ayda 100 TL ile emekli olabilirsiniz. İşte, detaylar…

Müjde! Ayda 100 TL ile emekli olabilirsiniz!

Ayda 100 TL ödeyerek emekli olmak mı? Duyunca kulağa bir hoş geliyor sanki. Evet bu bir gerçek. 18 yaş altında olan çocuklar ve gençler ayda sadece 100 TL vererek emekli olabilirler. Bireysel Emeklilik Sistemine katılacak olan gençlere devlet tarafından verilen %30’luk devlet payı ile emeklilik de kolay olmaktadır. Bireysel Emeklilik Sistemine katılan çocukların ve gençlerin sayısı 423 bini aşarken, emeklilik şirketleri tarafından fırsatlar sunulmaya devam ediyor.

2021 yılının haziran ayında 18 yaş altı gönüllü Bireysel Emeklilik Sistemi uygulamasına katılım sayısı gün itibariyle 423 bini geçti. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin paylaştığı verilere göre aileleri tarafından gönüllü olarak sisteme dahil olan 18 yaş altı katılımcı sayısının 423 bin 946 kişiye çıktı.

Yeni doğanlar daha yaygın!

Bireysel Emeklilik Sistemi

Bireysel emeklilik sistemine dahil olan çocukların yaş gruplarını incelediğimizde en çok katılımın yeni doğanda olduğunu görüyoruz. 31 bin 767 kişi ile yeni doğanlar bireysel emeklilik sistemine aileleri tarafından dahil ediliyor. Yeni doğan yaş grubunu 28 bin 953 kişiyle 2 yaş, 28 bin 920 kişiyle 3 yaş, 28 bin 913 kişiyle 1 yaş grubu takip ediyor. Bireysel Emeklilik Sistemine en az katılımın da 11 bin 835 kişiyle 17 yaş grubu olduğu açıklandı. Gün itibariyle 18 yaş altı hesaplardaki fon miktarı 1 milyar 268 bin TL olurken devlet katkısı toplamda 275 bin 417 TL’ye yükseldi.

%30 devlet katkısı veriliyor!

Anne ve babaların gönüllü olarak açtığı BES hesapları 18 yaş altına yönelik olduğu takdirde devlet tarafından %30 devlet payı veriliyor. Aynı zamanda sistem üzerinden uygulamaları dahil etmek için de hazırlıklar hali hazırda devam ediyor. Üniversiteli olup da Bireysel Emeklilik Sistemine daha önceden kayıt olmuş gençler ise üniversite eğitimleri için kısmen ödeme alma hakkına da sahip olacak şekilde düzenlemeler yapılıyor. İhtiyaç halinde para çekilebilir bir hesap olması planlanan Bireysel Emeklilik Sistemi ile öğrencilerin de maddi yönden rahatlaması sağlanacaktır.