Merkez Bankası açıkladı: 20 yılın en büyük faiz artışı yaşandı

Enflasyonun giderek yükselmesi sebebiyle vatandaş ekonomik yönden zorluk yaşamaktadır. Merkez Bankası açıkladı: 20 yılın en büyük faiz artışı yaşandı

Merkez Bankası açıkladı: 20 yılın en büyük faiz artışı yaşandı

Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamaya baktığımızda 20 yılın en büyük faiz artışı yaşandığı açıklandı. İsrail Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada 20 yılın en büyük faiz artışı yapıldı. 2008 yılından beri yüksek seviyede olan enflasyonu dizginlemek adına 20 yılın en büyük faiz artışını kaydeden İsrail Merkez Bankası, banka politika faizini %1.25’ten %2’ye yükseltti. Merkez Bankası tarafından böylece 4. Ayında da faiz artış döngüsü devam etti.

Enflasyon artmaya devam ediyor!

Enflasyon

İsrail Merkez Bankası tarafından son 20 yılın en büyük faiz artışı yapıldı. Leumi Ekonomistleri Gil Bufman ve Yaniv Bar tarafından yapılan son açıklamaya göre enflasyondaki yukarı yönlü sürprizin beklenenden güçlü olduğunu ve daha fazla faiz artışını desteklediği söylendi.

İsrail Merkez Bankası tarafından faiz artışı açıklansa da İsrail para birimi olan Şekel’in Temmuz ayından beri dolar karşısında en iyi performansı sergileyen ikinci para birimi olduğu ortaya çıktı. Ocak ayından bu ana dek %1 ile %3 arasında olan enflasyon oranı geçen ay %5.2 oranla 2008 yılından beri en yüksek seviyeye yükselmişti.