Milyonların araştırdığı konu belli oldu! TOKİ arsa ve iş yerleri nerde olacak?

TOKİ arsa ve iş yeri satın almak isteyenler için başvurular bugün başladı. TOKİ arsa ve iş yerleri nerede olacak?

Milyonların araştırdığı konu belli oldu! TOKİ arsa ve iş yerleri nerde olacak?

TOKİ tarafından hazırlanan İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projesindeki detaylar araştırılmaya başlandı. Projeye başvuru yapan kişiler tarafından yeni araştırmalar yapılmaya başlandı. TOKİ arsa ve iş yerleri nerde olacak? Sorusunun cevabı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında arsaların illere göre dağılımı da belirlendi. Arsaların 20 bini İstanbul’da, 100 bini Ankara’da, 25 bini ise İzmir’de satışa sunulacak…

Ucuz toplu konut projesi kapsamında 13 Eylül tarihinden itibaren 5 milyon başvuru alındı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama kapsamında Türkiye’nin en çok konuştuğu konulardan biri de TOKİ oldu. Son olarak bugün başvurusu başlayan 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için detaylar netleşti. Milyonlarca kişi tarafından araştırılan bir diğer nokta ise İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projesinin nerelerde olacağı oldu. Herkes tarafından araştırılan konu netleşti. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konut amaçlı arsaların bulunduğu illerde dağılımlar belli oldu. TOKİ arsa ve iş yerlerinin yapılacağı illerin ve yerlerin listesi belli oldu…

TOKİ Arsa ve iş yerlerinin yapılacağı iller 

Milyonların araştırdığı konu belli oldu! TOKİ arsa ve iş yerleri nerde olacak? - Resim : 1

İstanbul’da arsalar merkezde bulunurken Ankara’da arsalar merkezin dışında Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Nallıhan, Polatlı, Şereflikoçhisar ilçelerinde bulunuyor. İzmir'deki yerler ise Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Ödemiş, Selçuk, Tire ve Torbalı ilçeleri olarak listeleniyor.

TOKİ Arsa ve İşyeri yapılacağı yerler 

Cumhurbaşkanı: Arsa sayısını 1 milyona çıkarma kararı aldık

İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projesi kapsamında illere göre dağılım belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada:

"Arsa sayısını 1 milyona çıkarma kararı aldığımızı duyurmuştuk. 1 milyon arsa ile ilgili hazırlıkları tamamladık. Konut amaçlı arsaların 50 bini İstanbul'da, 100 bini Ankara'da, 25 bini İzmir'de. Vatandaşlarımız hem konuta hem arsaya başvurabilir ama ikisi birden çıkarsa sadece birini tercih edebilir. Arsa fiyatlarını piyasa bedelinin çok altında bir şekilde sunmakla kalmayıp bir an önce evlerini yapabilmelerine de destek vereceğiz." denildi.