Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması!

Hemen herkes tarafından açıklanacak yeni asgari ücret araştırılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması!

Bütün Türkiye 2023 asgari ücrete kilitlenmiş durumda. Pek çok uzman tarafından 2023 asgari ücretle ilgili art arda açıklamalar yapılmaya başlandı. Fakat uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar harici Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar araştırılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret açıklaması geldi. Peki, asgari ücret kaç TL olacak?

Temmuz ayında ek zam gelmişti!

Normal şartlarda maaşlara zam yılın ilk ayında alınacak maaşla belli oluyor ve ek zam gelmiyordu. Her geçen gün artış gösteren enflasyon sebebiyle asgari ücrete bu yıl Temmuz ayında ek zam geldi. Temmuz ayında gelen zamdan sonra asgari ücret 5500 TL olmuştu. Asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı.

Asgari ücret açıklaması

Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya ile Ukrayna arasında olan savaşta arabulucu rolünü oynayan ülkenin Türkiye olduğunu söylemiş ve asgari ücretle ilgili açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada:

“Aralık ayında yapılacak olan düzenleme ile asgari ücreti en uygun rakama çıkaracağız” denildi.