TOKİ temelleri atılıyor! TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak karşımıza çıkan TOKİ temelleri atılıyor!

TOKİ temelleri atılıyor! TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?

Ekim ayı sonuna kadar başvuruları devam eden TOKİ sosyal konut projesinde detaylar 240 ay vadeyle satışa sunulacak. Toplam 81 ilde yapılacak olan konutlar 2+1 ve 3+1 olarak toplamda 250 bin adet olarak inşa edilecek. TOKİ temelleri atılış tarihi belli oldu. 25 Ekim tarihinde ilk olarak 17 ilde 5 bin konutun temeli atılacak.

Bildiğiniz gibi TOKİ başvuruları için konutlar ve arsalar için 500 TL başvuru ücreti alınırken, iş yeri için 2 bin TL ödeme alındı. Ödeme yapan kişiler kura çekimi yapıldıktan sonra konutlarla ilgili borç bakiyesini ve aylık taksitleri öğrenebilecek. Her yılın Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere toplamda yılda iki kez, bir önceki 6 aylık memur maaş artış oranına göre artırılacak olan taksitlerle ilgili detaylar araştırılmaya başlandı.

TOKİ temel atılış tarihi belli oldu!

TOKİ temelleri atılıyor! TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek? - Resim : 1

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 25 Ekim tarihinde ilk temel atılacak. TOKİ temel atılışı ilk  olarak Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak illerinde atılacak.

TOKİ ne zaman teslim edilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayında yapılan açıklamada 25 Ekim tarihinde temel atılışı yapılacağı duyuruldu. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek olan konut, arsa ve iş yerlerinin 2 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.