Milyonlarca kişiye sinyal verildi: %50 zamlandı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama sonunda geldi. Hem kiracıları hem de ev sahiplerini kapsayan açıklama kapsamında aidatlara zam geldiği açıklandı.

Milyonlarca kişiye sinyal verildi: %50 zamlandı!

Hem kiracıları hem de ev sahiplerini kapsayan açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre aidatlar %50 oranında zamlandı. İnsanlar tarafından güvenliği olan, parkı olan, havuzlu bir sitede oturmak iyi gibi gözükse de bu sitelerde oturmanın maddi bedeli her geçen gün artmaya devam ediyor.

Temmuz ayında asgari ücrete gelen zamlardan sonra ve bu sebeple artış gösteren personel giderlerinden sonra aidat giderlerine %50 zam geldiği açıklandı. Konuyla ilgili hem yönetici hem avukat olan İlknur Kovaç Bayraktar açıklama yaptı.

Aidatlar geçen yıla göre arttı!

Aidat

Asgari ücretin zamlanması, artış gösteren giderler sebebiyle hemen her vatandaşın giderleri artış göstermiştir. Hal böyle olunca da aidatların zamlanması gerekmektedir. Avukat İlknur Kovaç Bayraktar tarafından:

Aidatların, site yönetimleri tarafından değil, genel kurulda kat malikleri tarafından oylanarak belirlendiğine dikkat çekerek, geçen yıla göre aidatlarda çok ciddi artışlar var. Toplanan avans miktarı enflasyon, vergilerin, asgari ücretin artışı gibi yönetimden kaynaklanmayan sebeplerle ortak alan yer ve tesislerin elektrik, su, bakım onarım maliyetleri aşırı artabilir. Bu durumda da siteden toplanan avansın yetmeme durumu gündeme gelebilir.

Zaruri olarak aidatlara zam yapılabilecektir. Kat Mülkiyeti Kanunu 35. Maddesinde ana gayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması yetkisi yönetim kuruluna verilmiştir” denildi.