Balık severleri üzücü haber: Tanesi 80 TL’ye kadar yükseldi

Balık sezonunun açılması henüz birkaç gün olsa da balık fiyatlarının yüksek olması özellikle balık severleri oldukça üzdü.

Balık severleri üzücü haber: Tanesi 80 TL’ye kadar yükseldi

Karadeniz’de balıkçıların sezonu açıldı. Açılan sezonda umut bağladıkları palamut bu sezonda oldukça az. Az olması sebebiyle de tanesi 80 TL’den satışa sunuluyor. Palamutların kıyıya az miktarda düşmesi balıkçıların da müşterilerin de yüzünü güldürmüyor. Balık sezonunun bu yıl bereketli olacağı düşünülse de palamut sezona az başladı.

Tanesi 80 TL!

Av sezonunun başlamasının ardından taze taze balık yemek isteyen vatandaşlar tarafından talep gören palamutun tanesi 80 TL’den satışa sunuldu. Palamut avcılığının beklentileri karşılamadığını söyleyen Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer tarafından:

“Şu an genel itibarıyla palamut avcılığı bizim adımıza sönük geçiyor. Ancak palamut avı gelecek günlerde mutlaka artacaktır. O nedenle umudumuz devam ediyor. İnşallah yakın zamanda bol bol palamut avlarız” denildi.

Balık severleri üzücü haber: Tanesi 80 TL’ye kadar yükseldi - Resim : 1

Fiyatların düşmesini bekliyoruz!

İlk balık mezatlarının yapılmasının ardından balıkçı esnafının yüzü gülmeye başladı. Fakat her sezonda rağbet gören palamutun az olması balıkçıları da tüketiciyi de üzgü. Az avlandığı için palamut fiyatının yüksek olmasının oldukça normal olduğunu belirten balıkçı esnafı tarafından palamut avı bol olduğu zaman fiyatların da düşmesini bekliyoruz denildi.