Goldman Sachs ABD ekonomisi hakkında çarpıcı tahminlerini açıkladı

Goldman Sachs, ABD ekonomisinin Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına devam etmesine rağmen resesyona girmeyeceklerini öngördü.

Goldman Sachs ABD ekonomisi hakkında çarpıcı tahminlerini açıkladı

Çok uluslu ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs, FED'in ABD ekonomisi için daha yumuşak adımlar atacağına dair beklentilerinin olduğunu açıkladı.

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarının arasında yer alan Goldman, enflasyonun ABD büyümelerine herhangi bir etkisi olmadan düşük seviyelere tekrar ineceğini belirtti.

Goldman Sachs ABD ekonomisi hakkında çarpıcı tahminlerini açıkladı - Resim : 1

Goldman: ABD için resesyon söylemi çok uzak

Goldman'ın baş ekonomisti Jan Hatzius önderliğinde analistler, önümüzdeki süreç içerisinde ABD'de çok etkili olmayacağı resesyon ihtimalinin yüzde 33 seviyelerinde olduğunu belirtti.

Bununla beraber büyümenin 2023 yılında trendin altında kalacağını belirten Goldman, henüz endişe edilecek bir şeyin olmadığını açıkladı. Ardından enerji fiyatlarındaki son düşüşün hane halkının gelirini desteklemeye başladığı açıklandı. 

ABD işgücü piyasası üzerindeki baskının günden güne hafifletici sebeplerin daha çok olduğuna işaret eden banka, özellikle temmuz ayında işgücüne yeniden katılan kişilerin sayısındaki artışın olumlu baskı yarattığını vurguladı. 

Banka, ABD tarafından gelen olumlu verilere dayanarak enflasyonun düşeceğine karşı inançların fazla olduğunu belirtti.

Goldman Sachs ABD ekonomisi hakkında çarpıcı tahminlerini açıkladı - Resim : 2

Goldman'ın beklentisi 50 baz puanlık faiz artışı

FED'in bu ay gerçekleştireceği para politikası toplantısında kafa karışıklığı sürmeye devam ederken beklenti 75 baz puanlık faiz artışı yönünde. Goldman ise 50 baz puanlık faizin söz konusu olduğunu vurguluyor. Bunun yanı sıra kasım ve aralık aylarında sadece iki adet 25 baz puanlık faiz artışı bekleniyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler