Metaverse nedir? Nasıl kullanılır?

Metaverse, Dünyanın ve teknolojinin evriminin devam etmesi ile birlikte yeni bir dünya doğuyor! 10 yıl içinde yerleşik düzene geçmesi beklenen Metaverse evreni sanal gerçeklik ile fiziksel bir işlem yapmadan bu dünyada yapılabilecek her şeyin yapılabileceği iddia ediliyor. İşte detaylar..

Metaverse nedir? Nasıl kullanılır?

Metaverse evreni şuanda teknoloji devi oyun şirketleri tarafından sunulan arsalar ile birlikte ün saldı. Decentraland, biraz Minecraft kafasıyla kurulmuş ilk metaverse tabanlı oyun projelerinden biri. Platformla ilişkili üç token bulunuyor: MANA, LAND ve ESTATE. Hepsi, Decentraland ekonomisinin farklı alanları için bir arada çalışır. Öte yandan platform, kullanıcıları tarafından merkezi olmayan özerk bir kuruluş olan Decentraland DAO yönetilmektedir ve bu sadece işin Decentraland kısmıdır.  

Şimdilik sadece emekleme döneminde devam eden ve gelecekte büyük projelere imzalar atması beklenen Metaverse evreni için planlamalar sanal dünyayı gerçekle birleştirme planları için en az 10 senelik bir inşa süresi beklenebilir. Geleceğin dünyasına yatırım yapmak için çokta geç kalınmış sayılmaz. 

Metaverse Nedir?

Metaverse; VR teknolojisi ile hayatımıza giren ve henüz çiğ bir teknoloji ile beslenen bir yapıdır. Asıl amacı ve alameti farikası ise bu dünyada yapılabilecek her şeyin hiçbir fiziksel aktivitede bulunulmadan yapılabilmesi olarak görülüyor.

Metaverse dünyası ile ilgili en benzer örnek tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı olan veya adını daha önceden duymuş olduğu GTA oyunları serisi olarak gösterilebilir. GTA oyunun mantığı kontrol ettiğiniz karakter ile neredeyse tüm varoluşsal işlemleri yapabiliyor oyun içinde para harcayabiliyor ve gündelik yaşantıya dair şeylerden yararlanabiliyorsunuz. Metaverse ile bu dünyadaki oyun karakterleri bizzat bizler yani kullanıcıları olmuş olacak. 

Detaylı olarak Metaverse evreni özelliklerine ulaşmak için hemen aşağıdaki haber bağlantımıza tıklayabilirsiniz. 

Metaverse Nasıl Kullanılır?

Metaverse nasıl kullanılır? Henüz yeni doğmuş ve emekleme döneminde olan bir alan olması nedeniyle kullanıcı deneyimini artırmak için ücretsiz şekilde Metaverse hesapları dağıtılmaktadır. Bu hesaplarda işlem yapmak için blockchain ağında kullanılabilecek hesaplar gerekmektedir.

Birkaç blok zinciri tabanlı platform, sanal varlıkları satın almak ve takas etmek için Decentraland için MANA ve Sandbox için SAND gibi Ethereum tabanlı kripto paralara sahip olmayı zorunlu kılar. Decentraland’da yatırımcılar NFT sanat eserlerini işleme konu edip alır satar ya da sanal bir sergi ya da konsere giriş ücreti alabilirler. Ayrıca, fiyatları son birkaç senede yükselen arazi ticareti yaparak da para kazanabilir.

Metaverse Coinleri kullanarak neler yapabileceğinize ulaşmak için hemen aşağıdaki haber bağlantımıza tıklayabilirsiniz. 

Metaverse Coinleri Nedir? 

Metaverse coinleri, sanal evren üzerinde işlem yapmanız için kullanmanız gereken dijital para birimleridir. Dijital ortamda yapmış olduğunuz tüm harcamaları bu coinler üzerinden gerçekleştirmektesiniz. Bundan dolayıdır ki, pek çok coin günümüzde fiyat anlamında  bir artış göstermiştir. Peki, Metaverse coinleri nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım. 

1. Decentraland (MANA) nedir?

Decentraland, Minecraft oyunun mantığı ile ortaya çıkartılmış bir coindir. Mana platformu ile birlikte işlem gören ve iş ortaklığı çalışmasını yapan 3 coin var, bunlar MANA, LAND ve ESTATE. Bir diğer yandan platform, kullanıcıları tarafından merkezi olmayan özerk bir kuruluş olan Decentraland DAO yönetilmektedir.

2. Enjin (ENJ) nedir?

Enjin, ETH blok zincirini kullanarak geliştirilmek istenen alt yapıyı kullanmaya fırsat verir. Buradaki fikir, Enjin'in pek çok farklı mülkte oyun içi öğeleri yönetmek için blok zinciri teknolojisini kullanarak, sanal oyun içi ürünlerin ve koleksiyon öğelerinin transferini engelleyen yüksek ücretleri ve dolandırıcılığı azaltmaya yardımcı olabileceğidir.

3. Star Atlas (ATLAS) nedir?

Star Atlas, sanal bir oyun olmakla beraber Metaverse evreninde global çapta çok oyunculu bir online oyundur. Unreal Engine 5 üzerine inşa edilen bu oyunun sinema kalitesinde, gerçek zamanlı ortamlara sahip olmasına fırsat veriyor bu da Metaverse'nin genel mantığı olan sanal gerçekliğin en temel sağlayıcılarından biri oluyor. Star Atlas, 2620'de, kaynaklar ve kontrol için üç büyük grubun ortaya çıktığı ve rekabet ettiği fütüristik bir bilim kurgu ortamında geçiyor: İnsanoğlu, uzaylı ırklardan ve bilinçli androidlerden oluşan bir konsorsiyum. Oyuncular Star Atlas metaverse evreninde takas edilemez tokenlar (NFT'ler) alıp satabilir, oluşturabilir ve bu şekilde gerçek dünya varlıklarının somutluğunu, sanal dünya üzerinde test edip bu alanda ticarete konu olabilecek yeni alanlar yaratabilir.

4. The Sandbox (SAND) nedir?

Sandbox, Atlas gibi bir sanal oyun alanıdır. Oyuncuların platformun yardımcı programı belirteci SAND'ı kullanarak Ethereum blok zincirinde oyun tecrübelerini oluşturabilecekleri, sahiplenebilecekleri ve bunlardan para kazanabilecekleri Metaverse evrenidir. Oyuncular, NFT'ler şeklinde dijital varlıklar oluşturabilir, bunları pazar yeri ve Game Maker ile oyunlara entegre edebilir. Aynı zamanda oluşturdukları NFT'ler ile bunları alım satıma konu edebilir.

Metaverse nedir? Nasıl kullanılır? - Resim : 3

5. Axie Infinity (AXS) nedir?

Axie Infinity, dünyanın en ünlü çizgi filmlerinden biri olan Pokemon'dan esinlenilerek ortaya çıkartılmış bir oyundur. Oyunun kendi yönetici tokenine ise AXS denir. Oyun içinde Smooth Love Potion (SLP) adlı bir token da kullanılır. Oyun, Ethereum Blockchain'i üzerine inşa edildi. . Axie adlı dijital hayvanlar, Pokemon’lara benzer eşsiz yaratıklardır ve hemde her biri ERC-721 tabanlı bir NFT'dir.

Metaverse nedir? Nasıl kullanılır? - Resim : 4

Detaylı olarak Metaverse arsa alma sitelerine ilişkin detaylı biliye ulaşmak için hemen aşağıdaki haber bağlantımıza tıklayabilirsiniz. 

Metaverse Nasıl Alınır?

Metaverse nasıl alınır? Facebook kurucu Mark ile birlikte tüm dünya bir anda Metaverse evrenine dair bir kelime bir hikaye duymuş oldu. Bununla birlikte ne olduğunu bununla birlikte para kazanabileceklerini öğrendikçe neredeyse herkes Metaverse nedir? Nasıl alınır? sorusunun cevabını internette arıyor. Bunun cevabı ise aslında diğer kripto paraları almaktan farksız. Diğer tüm kripto paralarda olduğu gibi Metaverse coinlerinin listelendiği borsalarda işlem yaparak Metaverse coinleri üzerinde işlem yapabilirsiniz.

Kriptoda Metaverse Ne Demek? 

Hiçbir fiziksel kuvvet hareket ya da enerji sağlanmaksızın hareket edilebilen ve fiziksel dünyada yapılabilen her şeyi sanal dünyada yapılmasına izin verilen sisteme verilen isimdir.

Metaverse nedir? Nasıl kullanılır? - Resim : 6

Metaverse NFT Nedir?

Metaverse NFT, sanal evren üzerinde sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir kavramdır. Metaverse evreninin içerisinde herkes dijital dünyada yer alacağı için her bir kullanıcı için dijital bir görsel yani avatar lazım bu sebeple Metaverse NFT'ler, Metaverse'nin olmazsa olmazlarından biridir. Bununla birlikte NFT'ler ek olarak gerek Metaverse coinler aracılığı ile gerekse sanal dünya içerisinde satılıp alınabilen kripto evrenine ait ürünler haline denir.

Metaverse Coin Binance Nasıl Kullanılır?

Metaverse coinlerle ilgili Binance üzerinde tam kullanım alanı bulunmamakla beraber yeterli kaynak henüz bulunmuyor. Binance'nin politikaları gereği birçok coin sadece popülerliği ya da hacmi yüksek diye değil. Güvenilirliği ispatlanmış ve tüm piyasalarda güvene dair gerekliliklerini sağlamış olması gerekmektedir. Bununla birlikte Binance'de yer alan Metaverse coinlerde mevcuttur. Örneğin, SANDBOX, MANA.  

METAVERSE BİRBORSA'DA TAKİP EDİLİR.

Metaverse arsa alma, Metaverse arsa fiyatları, Türkiye Metaverse arsa ve fiyatları, Metaverse Coin, Metaverse arsa alma siteleri ve daha fazlası Birborsa.com da sizlerle...

Etiketler