Metaverse evreninde ilk düğün gerçekleşti

Metaverse evreninde ilkler yaşanmaya devam ediyor. ABD'de bir çift, Metaverse evreni üzerinden sanal bir düğün yaparak evlendi.

Son dönemde herkesin gündemine oturan ve popülaritesi artan Metaverse evreninde bir ilk daha gerçekleşti. Metaverse evrenine markaların adım atmasından tutun da Metaverse'te kurgulanan şehirlere kadar pek çok gelişmenin yaşanmasının ardından şimdi de Metaverse'te ilk sanal düğün gerçekleşti.

Geçtiğimiz aylarda Facebook, adını Meta olarak değiştirmişti ve ardından birçok şirketin Metaverse evrenine olan ilgisi daha da arttı. Fakat Metaverse sadece şirketler tarafından ilgi görmüyor. Geçtiğimiz haftalarda bir kişi 'sanal bir yat'a 650 bin dolar gibi yüksek bir ücret ödemişti. Şimdi de bir çift Metaverse üzerinden düğün yaptı. 

Metaverse düğün

İnternetten tanışan Dave ve Traci Gagnon çifti, evliliklerini Metaverse evreni üzerinden yaparak bir ilki gerçekleştirdi. Sanal iş yerleri tasarlayan bir şirket olan eXP Realty'de çalışan 60 yaşındaki Dave ve 52 yaşındaki Traci, Virbela tarafından hazırlanan bir törenle evlendi. Çiftin düğün törenine arkadaşları 'avatar'ları ile katılırken ayrıca danslarıyla da eşlik ettiler. 

Çift, 4 Eylül 2021 tarihinde birer avatar oluşturarak düğünlerini Virbela tarafından oluşturulan bir sanal alan üzerinden gerçekleştirdi. Düğüne katılan kişiler de Virbela programını bilgisayarına indirerek kendi avatarını oluşturdu ve etkinliğe katılım sağladı. Ayrıca New York Times, sanal düğünün gerçek düğünle aynı anda gerçekleştirdiğini, böylece de Kovid-19 nedeniyle etkinliğe fiziksel olarak katılamayanların sanal düğüne katılabildiğini söyledi.

Metaverse düğün

Gerçekleşen 'hibrit' düğün için epey mutlu olduğunu aktaran Traci Gagnon, herkesin düğüne katılabilmesinin müthiş bir olay olduğunu söyledi ve bir de şaka yaptı: ''Metaverse gelini olmanın pek çok avantajı var. Bunlardan biri de avatarınızın saçının hiç bozulmaması.''

Etiketler