Bill Gates'ten Metaverse açıklaması: 2-3 sene içinde yaygınlaşacak

Bill Gates'in Metaverse hakkındaki yorumları gündem oldu. Ünlü iş adamına göre Metaverse 2-3 yıl içerisinde daha da yaygınlaşacak.

Bill Gates'ten Metaverse açıklaması: 2-3 sene içinde yaygınlaşacak

Yazılımcı iş insanı Bill Gates'in Metaverse hakkındaki yorumları gündem oldu. 2021 yılını 'en sıra dışı ve en zor' yıl olarak tanımlayan Gates, 2022 ve sonrası için olumlu tahminlerde bulundu. Bu tahminlere göre, Facebook'un bundan sonra Meta olarak anılacak olması; kullanıcıları sosyalleşebilecekler, çalışacakları ve oyun oynayabilecekleri sanal bir dünyaya yönlendirebilir.

Bill Gates'ten Metaverse açıklaması: 2-3 sene içinde yaygınlaşacak - Resim : 2

Böylelikle Meta'ya benzeyen teknoloji şirketlerinde gelişen sanal dünya toplantıları birkaç yıl içerisinde yayılarak popülerleşebilir. 

Bill Gates, koronavirüs salgınında tüm dünyada sona yaklaşılırken, çok sayıda şirketin sanal çalışma politikalarına adapte olduğunu ve bunun yeni sürecin başlangıcı olduğunu belirtti.

Bill Gates'ten Metaverse açıklaması: 2-3 sene içinde yaygınlaşacak - Resim : 3

Gates'e göre, Kovid-19 iş yerlerinde devrim niteliğinde değişikliklere yol açtı. Bu değişikliklerin etkisi gelecek yıllarda kendisin daha belirgin olarak gösterecek. Süreç bittiğinde de daha fazla insan meta veriye yönelerek çalışmalarını sanal dünyada tamamlayacak.

Bill Gates, Metaverse'ün, kişilerin istediklerini aktarmasında geleneksel e-mail ve görüntülü konuşmaya benzer yöntemlerden çok daha faydalı olacağını düşünüyor.

Avatarlar üzerinden etkileşim kurulabilecek

Bill Gates'ten Metaverse açıklaması: 2-3 sene içinde yaygınlaşacak - Resim : 4

Gates, Metaverse toplantılarının günümüzde yapılan geleneksel toplantılardan daha değişik ve karmaşık olacağını ve kişilerin iş arkadaşları ile avatarlar üzerinden etkileşim kurarak toplantı düzenleyebileceklerini belirtti. 3 boyutlu avatarlar ile düzenlenen sanal ortam toplantılarına yönelik olarak şu ifadelere yer verdi:

''Ana fikir, avatarınızı, onunla gerçek bir odada bulunma hissiyatını artıran sanal bir ortamda, insanlarla tanışmak amacıyla kullanacak olmamız.'' 

Gates, gelecek yıllarda Metaverse etkileşimi için daha çok insanın avatar kullanacağını aktardı. Bu avatarlar, başka insanlarla sanal ortamda buluşmak ve toplantı yapmak amacıyla kullanılacak. Gates, toplantıları devamlı mail ve görüntülü konuşma üzerinden yapanların, ifade etmek istediklerini bu şekilde gerçeğe en yakın hâliyle karşı tarafa iletebileceklerini belirtti. 

Etiketler