Metaverse dizileri artık Disney+ da

Son zamanların popüler dünyası olan Metaverse artık yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Özellikle Metaverse dizileri olacak olması herkesin dikkatini çekti.

Metaverse dizileri artık Disney+ da

Gerek dünya gerek ise Türkiye genelinde en çok tercih edilen sanal dünyalardan olan Metaverse her geçen gün karşımıza yeniliklerle çıkıyor. Disney + adlı platformda dizilerini yayınlama kararını alması dikkatleri çekti. Disney+, Türkiye’de hizmet vermeye başladığı günden itibaren ilgi çeken bir platform olmayı başardı. Disney+’ın çatı şirketi konumunda olan Walt Disney ise son zamanlarda gündeme geldi. İki yılda bir düzenlenen D23 Expo etkinliğinden sonra açıklama yapan Walt Disney’in CEO’su Bob Chapek verdiği bir röportajda şirketin gelecekle ilgili planlarını açıkladı.

Gerçek hayatı sanal dünyayla birleştirmeyi düşünen Metaverse evreni özellikle Mark Zuckerberg’in gündeminde yer aldı. Bob Chapek tarafından yapılan röportajda söylenen sözleri incelediğimizde metaverse evrenini ne denli önemsediği karşımıza çıkıyor. Walt Disney’in de Metaverse dünyasına gireceğini ispatlar nitelikte konuşan Bob Chapek’in sözleri dikkat çekti.

Metaverse: Yeni nesil hikaye

Metaverse Disney+

Walt Disney Patronu Bob Chapek tarafından yapılan son açıklamaları incelediğimizde metaverse evrenine ne denli önem verdiğini görüyoruz. Disney kesinlikle yaşam tarzıdır diye açıklama yapan Chapek en son Metaverse ile ilgili yeni nesil hikaye anlatımı demesi şirketin metaverse evreniyle ilgili görüşünü açıklıyor. Burada asıl mesele Metaverse veya Disney değil de yeni nesil hikaye anlatımından esinlenerek kullanıcıya benzersiz bir deneyimin nasıl sunulacağıdır. Metaverse için özel ekip kurduğunu açıklayan Bob Chapek aslında uzun zamandır bu platform ile ilgileniyor.

Yeni Nesil Hikaye Anlatımı ve Tüketici Deneyimleri adını verdiği ekibin yöneticisi olarak Mike White yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra Bob Chapek’in Metaverse evrenine uzun yıllar emek verdiğini söylemeden geçmek istemeyiz.

İlk artırılmış gerçeklik filmi unutmayalım!

Disney+

Disney+ tarafından yayınlanan ilk artırılmış destekli film herkes tarafından dikkat çekmişti. Toplamda 8 dakika olan bu film aslında şirketin metaverse planlarıyla ilgili ne denli çalışma gösterdiğinin de göstergesi. İlerleyen günlerde Disney+ platformuna daha fazla artırılmış gerçeklik destekli dizi film ve metaverse evreninde olan filmlerin de eklendiğini göreceğimizi umuyoruz. Şirketin buna yönelik çalışmaları durmak bilmeden devam ediyor.