Metaverse akımına katılan şirket sayısı artıyor! Disney de çalışmalara başladı

Disney, kendi Metaverse sistemini kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, Metaverse konusunda çok iddialı.

Metaverse akımına katılan şirket sayısı artıyor! Disney de çalışmalara başladı

Metaverse çılgınlığına katılan şirketlerden biri de Disney oldu. Sinema sektörünün tartışmasız en önemli stüdyolarından olan şirket de Facebook'un hamlesinden etkilendi. Disney tarafından gelen açıklamalara göre çalışmalara başlandı.

Hali hazırda fiziksel anlamda Disneyland gibi bir ikonlaşmış tesisi olan şirket, Metaverse için de buna benzer planları var. Stüdyonun CEO'su Bob Chapek, sonraki planlarına ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Disney kendi Metaverse’ünü oluşturacak

Yıl sonu finans toplantısında yatırımcılara Metaverse fikrinden söz eden Bob Chapek, Disney'in eğlence sektöründeki geçmişine güvendiklerini belirtti. Epey iddialı konuşan yönetici, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

''Bugünkü çabalarımız, fiziksel ve dijital dünyaları daha da yakından bağlayabileceğimiz ve kendi Disney Metaverse'ümüzde sınırsız hikaye anlatımına izin verebileceğimiz bir zamanın yalnızca bir önsözüdür. Nerede olursa olun, Disney'in ürün ve platformlarımızda sunduğu her şeyi tecrübe etmeleri için tüketicilere benzersiz fırsatlar yaratmayı dört gözle bekliyoruz. Markalar, bayilikler, dijital ve fiziksel deneyimler ve küresel erişimden meydana gelen benzersiz kombinasyonumuz dikkate alındığında sınırsız bir potansiyel görüyoruz. Bu da bizi Walt Disney Company'nin gelecek 100 yılı hakkında her zaman olduğu gibi heyecanlandırıyor.''

Her ne kadar Disney, ümitli ve iddialı açıklamalar yapsa da herhangi bir ayrıntı ortaya çıkmadı. Yatırımcılara açıklanan Metaverse fikri, ne zaman, nerede ve nasıl hayranlarının karşısına çıkacak, henüz belli değil.

Son yıllarda artan Metaverse akımına, Disney'in dahil olmak istemesi, aslında sürpriz değil. Özellikle de Epice Games'in Fortnite ile denediği, sonrasında Facebook'un şirket stratejisinin merkezine koyduğu bu yenilik, önümüzdeki günlerde çok farklı firmaların da ilgisini çekecek.

Genel olarak sanal yaşam ile gerçek hayat arasındaki farkı kapatmak amacıyla geliştirilen Metaverse, her alanda kullanıcıları karşılayabilir. Oyun dünyasında ya da sosyal medyada, şirketlerin geliştirmelerine paralel olarak bu akım deneyimlenebilir.

Etiketler