Nike spor ayakkabılarını ve daha fazlasını sanal dünyaya getiriyor

Facebook, Metaverse'e giriyor ve Nike, gelecekte sanal alanda dijital giysi ve ayakkabıları kullanılabilir hale getirmek için markalarının patentini alıyor.

Nike spor ayakkabılarını ve daha fazlasını sanal dünyaya getiriyor

Facebook sanal bir ev ile dijital bir dünya üzerinde çalışırken, Nike sanal gardıropların dijital donanımını düşünüyor: 27 Ekim'de Amerikan spor üreticisi, “sanal ürünler” için ticari markaların tescili için Patent ve Ticari Marka Ofisine başvuruda bulundu. Bu, dijital giysiler, ayakkabılar, başlıklar, çantalar, spor malzemeleri ve çevrimiçi ve sanal dünyada kullanılabilecek şeyler anlamına gelir. “Just Do It” sloganı ve Swoosh logosunun yanı sıra “NIKE”, “Air Jordan” ve “Jumpman” markaları için de patent başvurusu yapıldı.

“Sanal malların” önceliği yüksek''

Nike “sanal ürünlere” oldukça yüksek bir öncelik verdi. Uygulama, ürün yelpazesinin gelecekte markalı dijital spor ayakkabı ve kıyafetleri de içerecek şekilde geniş bir ölçekte genişletileceğini varsaymak için sebep veriyor. Nike bu nedenle dijital “Nikies”i kendisi üretmek ve satmak istiyor.

Ancak bu, şirket için hiçbir şekilde yeni bir çığır açmıyor. Nike geçmişte, örneğin Battle Royale gişe rekorları kıran “Fortnite” ile işbirliklerine girdi: Oyunda karakterler Nikies ile donatıldı. Kullanıcıların kendi bilgisayar oyunlarını geliştirebilecekleri bir online oyun platformu olan Roblox, şirketle şimdiden iş birliği yaptı.

Yakında “Cryptokicks” olacak mı?

Nike, Nisan 2019'da dijital gelişim konusunda kendi inisiyatifini aldı. O sırada şirket, “Cryptokicks” için bir patent başvurusunda bulundu. Bunların arkasındaki fikir, tüketicilerin içeride fiziksel Nike spor ayakkabı satın alması ve dijital benzersiz görüntüler (NFT) almasıydı. Bunlar daha sonra fiziksel bilgiçleriyle birlikte veya onsuz takas edilebilmelidir. Buna ek olarak, fikir, Cryptokicks sahiplerinin dijital koleksiyonlarını “ayakkabı yavruları” oluşturmak için birleştirebileceklerini sunmaktı. 

Nike yer değiştirdi

Ancak iş ilanlarına göre şirketin her şeyden önce bir şeye ihtiyacı var: yeni çalışanlar. Bu nedenle web sitesinde şirketin şu anda “ayakkabılar için sanal malzeme tasarımcıları” ve diğer “sanal tasarımcılar” aradığı yazıyor. Bunlar “dijital ve sanal devrimi başlatmaya” yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Facebook'un duyurulmasıyla birlikte yeni bir dijital çağ başlamış görünüyor. Görünüşe göre Nike de dahil olmak istiyor. Şu anda gönderilen başvuru ile şirket, avatarlar için gelecekteki Nikies'in herhangi bir geliştirici tarafından oluşturulmamasını sağlamaya çalışıyor. Böylece, kimlikler giderek daha fazla dijital alana kayarsa şirket gelir kaybetmeyecek - tam tersine: Nike iki kat kazanacaktı.

Etiketler