Metaverse evreni dünyayı nasıl etkileyecek?

Yeni dünya olması beklenen Metaverse, tüm dünya ticaretini etkilemeye devam edeceğe benziyor. Metaverse hayatımıza geldikten sonra dünya ticareti nasıl etkilenecek?

Metaverse evreni dünyayı nasıl etkileyecek?

Şimdilik sadece hayal olarak devam eden ve gelecekte büyük projelere imzalar atması beklenen Metaverse evreni için planlamalar sanal dünyayı gerçekle birleştirme planları için en az 10 senelik bir inşa süresi beklenebilir. Fakat bu geleceğe yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için mükemmel bir fırsat gibi duruyor. Son dönemde Facebook’un adını ve stratejisini değiştirmesiyle gündeme gelen metaverse, perakende dünyasını da değiştirecek.

Tüm dünyayı aynı sanallığın içinde toplamak istediğini ve günlük hayatta yaşanacak her şeyi burada da yaşanacağı iddia eden Metaverse, Facebook’un (Meta) adını ve stratejisini değiştirmesiyle yeniden gündemin zirvesine ulaştı. Yüz milyarlarca dolarlık ticarete ev sahipliği yapma potansiyeli olan Metaverse ile beraber perakende dünyasının da değişmesi bekleniyor.

Sanal Dünyada Gerçek Ürünler!

Moda ve dekorasyon markaları bu yeni evrende artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanacak. Kıyafetler ve mobilyalar artırılmış gerçeklikle evlere uygulaması yapılacak. Bunun yanında bu sanal dünyada da kişiler ve evler için sanal ürünler satılacak. Şimdiden bazı markalar bu sanal ürünlere satmaya başladı bile.

Geleceği gören markalar sanal mülk satın alacak ve marka varlıklarını ve tecrübelerini geliştirmek için kullanacak. Zamanını iki ayrı dünya arasında bölen tüketicilere hem dijital hem de fiziksel ürünler satacaklar. Geciken markaların gerçek dünyada ve eski internetteki gettolarda sıkışıp kalması bile mümkün.

Sanal'da satılan ürünler gerçeğe dönüştürülecek

Yeni dünya olması beklenen Metaverse projelerinin asıl amaçlarından birisi de entegre bir hayat amaçlaması. Sanal dünyada satın alınan ürünler bir yandan da gerçek dünya da sahip olmanın ayrıcalığı yaşanması bekleniyor. 

Önce pist sonra satın alma

Bugün statik olarak mağazalardan otomobil satın alınırken metaverse’te bir galeriden seçilen otomobil ünlü bir yarış pistinde kullanıldıktan sonra satın alınabilecek. Aracın tüm fonksiyonları sanal dünyada gerçek gibi incelenebilecek. 

Etiketler