Metaverse çılgınlığı devam ediyor! Dünyanın ilk metaverse kenti Güney Kore'de olacak

Asya'nın en güçlü ülkelerinden olan Güney Kore, dünyanın ilk metaverse kentinin Seul'de inşa edileceğini açıkladı.

Metaverse çılgınlığı devam ediyor! Dünyanın ilk metaverse kenti Güney Kore'de olacak

Metaverse çılgınlığı tüm dünyada hızla devam ederken bu defa da Güney Kore'den konuyla ilgili bir bilgi geldi. 

Geride bıraktığımız günlerde sosyal medya devlerinden Facebook, adını değiştirerek Meta yapmıştı. Bu açıklamanın yapıldığı etkinlikte şirket bazı planlarından söz etmişti. Bunların içinde metaverse'e ilişkin gelişmeler yer alıyordu. Şirket 3D 'internet' hizmeti sunmak amacıyla sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin birleşimi sayılabilecek sanal bir evren oluşturmak istiyor.

Meta'nın girişimleri sonrasında dünya genelinde bir sanal evren oluşturma çılgınlığı başladı.

Güney Kore'nin mertaverse ile ilgili planları ne? 

Metaverse çılgınlığı devam ediyor! Dünyanın ilk metaverse kenti Güney Kore'de olacak - Resim : 1

Güney Kore'nin başkenti Seul, kendi sanal şehrini kuracağını açıkladı. 'Metaverse Seoul' adlı kent, sakinlerine büyük avantajlar sunacak. İnsanlar, kentteki ünlü turistik yerleri ziyaret edip festivallere katılacak. Avantajlar bununla da kalmıyor. Kentin sakinleri bir sanal gerçeklik belediye binasında istedikleri zaman şikayette de bulunabilecekler.

Böylece Asya'nın büyük ekonomilerinden olan Güney Kore, metaverse çılgınlığından geri kalmayacak. Kent yöneticileri, önümüzdeki yılın sonuna kadar Blade Runner tarzında bir 'Metaverse Seoul' inşa etmeyi hedefliyor. Projeye, yıl sonunda sanal bir etkinlik ile start verilecek.

Metaverse çılgınlığı devam ediyor! Dünyanın ilk metaverse kenti Güney Kore'de olacak - Resim : 2

Güney Koreli yetkililer, sanal bir belediye başkanı ofisi ve hatta bir metaverse belediye binası inşa edeceklerini açıkladı. 3D avatarlar, Metaverse 120 Merkezindeki şikayetler ve başvurular ele alınacak. Böylelikle kent sakinleri evrak işlerini bizzat değil sanal gerçeklik ile yapmak için sıraya girecek.

Öte yandan kent, sanal evreni kullanarak engelleriler için daha iyi hizmet vermeye çalışacak. Metaverse Seoul, önemli turistik yerleri ve hatta önceki savaşlarda yok edilen tarihi alanları da içeren bir sanal turizm bölgesine de sahip olacak. Sonuç olarak da dünyaca ünlü Seul Fener Festivali, metaverse aracılığıyla 2023 yılında dünyaya açılacak.

Seul Belediye Başkanı Oh Se-Hoon‘un geleceğe yönelik planlarının bir parçası olan proje, 32 milyon TL‘ye yakın bir değere sahip.

Etiketler