Merkez Bankası faiz mi artıracak?

Merkez Bankası faiz indirimleri sonrasında pek çok kişinin yeni yılda Merkez Bankası tarafından faiz artırılacak mı? Sorusunun sorulduğunu görmekteyiz. Özellikle dövizde yaşanan düşüş ile birlikte Merkez Bankasının faiz artırıp arttırmayacağı ya da düşürüp düşürmeyeceği merak konusu.. İşte detaylar.

Merkez Bankası faiz mi artıracak?

Merkez Bankası faiz indirimleri sonrasında pek çok kişinin yeni yılda Merkez Bankası tarafından faiz artırılacak mı? Sorusunun sorulduğunu görmekteyiz. Özellikle dövizde yaşanan düşüş ile birlikte Merkez Bankasının faiz artırıp arttırmayacağı ya da düşürüp düşürmeyeceği merak konusu olmuştur. İşte detaylar….

Merkez Bankası faiz kararı piyasaların yanı sıra vatandaşlar tarafından da merakla beklenen bir konu olmuştur. Merkez Bankası faiz indirimlerinden sonra dolar ve euro yükselişe geçmiş yeni açıklanan ekonomi modelleri ve açıklamalar ile birlikte döviz tekrar düşmüştü.

Faiz ile ilgili karara ilişkin gözler Ocak ayına çevrildi. Pek çok yatırımcı Merkez Bankası’nın Ocak ayında faize yönelik olarak nasıl bir karar verileceğini beklemektedir. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2022’de Merkez Bankası faizi düşürecek mi? Gelin, hep birlikte bakalım.

Merkez Bankası Ocak Ayı Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası’nın faiz kararları genellikle ayın ortalarında açıkladığı bilinmektedir. Merkez Bankası Ocak Ayı faiz kararının da 16 Ocak 2022 tarihinde açıklanacağı söylenenler arasındadır. Merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararına ilişkin olarak yapılan açıklamalar ve yorumların dikkatle takip edildiğini bilmekteyiz.

Ocak Ayı Faiz Kararı Ne Olur?

Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı konusunda piyasa beklentisi yine düşüş yönünde olmasına karşılık kimi uzman Merkez Bankasının geçtiğimiz ay yayınladığı metinin kilit cümleleri okunduğu zaman bu ay içerisinde bir pas geçme ihtimalinin söz konusu olduğu gözlemleniyor. Başka bir uzman görüşü ise dolardaki zirveyi artık aşağı çektikten sonra faiz indirimi konusunda Merkez Bankası için bir miktar daha alan açıldığı ve bu alanı faiz indirerek kullanabileceği yönünde.