Fahiş fiyata ceza yağıyor! 150 bin TL ceza kesildi

Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan fahiş fiyat denetimleri hız kesmeden devam ediyor.

Fahiş fiyata ceza yağıyor! 150 bin TL ceza kesildi

Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan fahiş fiyat denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Bugün Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan marketlerde fahiş fiyatlara karşı denetim yapıldı. Ankara Polatlı’da denetim yapılan 8 markete 150 bin TL ceza kesildi.

Ankara Polatlı Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından ilçede çalışma gösteren tüm marketlerde fahiş fiyat denetimi yapıldı. Dolar kurunun bir anda yükselmesiyle fiyatları bir anda arttıran marketler döviz kurunun düşmesiyle beraber fiyatları aynı hızda düşürmediği için Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla fahiş fiyat denetimleri yapılmaya başlandı. Türkiye’nin her tarafında başlanan denetimlerden biri de bugün Ankara Polatlı’da gerçekleştirildi. Ankara Polatlı’da gerçekleştirilen denetimlerde market raflarında olan fiyatlarla kasa fiyatlarının farklı olması ve yüksek fiyat olması sebebiyle 8 markete 150 bin TL ceza kesildi.

Meyve ve sebze fiyatları %100 arttı!

Fahiş fiyata ceza yağıyor! 150 bin TL ceza kesildi - Resim : 1

Ankara Polatlı Zabıta Müdürü tarafından yapılan açıklamada döviz kurunun düşmesiyle beraber raf fiyatlarının düşmediği hatta meyve ve sebze fiyatlarına %100’den fazla zam geldiği açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamayla beraber aynı zamanda bu denli fiyat artışı yapan marketlere idari yaptırımlar uygulanacağı belirlendi. Türkiye’nin her bir yanında devam edecek olan denetimlerden sonra fiyatlar hala düşmezse maddi yaptırımların devam edeceği duyuruldu.